• Marcel Teeuwen met zijn racefiets voor kledingwinkel Streakers in Schoonhoven.
• Marcel Teeuwen met zijn racefiets voor kledingwinkel Streakers in Schoonhoven. Foto: Robert van der Hek

Marcel Teeuwen gaat samen met Team Krimpenerwaard uitdaging aan

Algemeen 1.509 keer gelezen

BERGAMBACHT/SCHOONHOVEN • Fietsen als sportieve uitdaging én voor het goede doel. Marcel Teeuwen is daar wel voor in. “Ik wil graag mijn steentje bijdragen.” 

Reden voor de inwoner van Bergambacht, en eigenaar van modezaak Streakers in Schoonhoven, om zich aan te sluiten bij Team Krimpenerwaard. “Het kriebelde al enkele jaren om mee te doen aan Alpe d’HuZes. Een afscheidsbijeenkomst van een dorpsgenoot die overleed aan kanker gaf me het definitieve zetje om me aan te melden. Dan word je weer even met de neus op de feiten gedrukt.”

Know-how
Marcel (45) besloot gebruik te maken van de know-how van Team Krimpenerwaard. “Zij weten van de hoed en de rand als het om Alpe d’HuZes gaat. Het team heeft, in wisselende samenstelling, al meerdere keren meegedaan aan het bekende evenement op de Hollandse berg in Frankrijk. Het levert de organisatie steeds een flinke cheque op uit de Krimpenerwaard. Daar mogen we trots op zijn.”

Een ervaren fietser is Marcel niet te noemen: “Ik heb hiervoor jaren gevoetbald en getennist, maar een versleten heup en enkelblessure maakten daar een einde aan. Via fietsen -ik schafte net voor corona een racefiets aan- ging er een wereld voor me open. Ik vind het heerlijk om door de Krimpenerwaard te rijden en kom op plekken waar ik nog nooit geweest ben. Het is een fijne hobby om je hoofd leeg te maken. Ik ben geen hardrijder en fiets ook het liefst alleen.”

Opbrengst
In de wintermaanden houdt Marcel het bij de sportschool, straks als de thermometer weer richting ‘kortebroekenweer’ gaat, haalt hij zijn fraaie Bianchi van stal. “Het geeft me gelijk de gelegenheid om me de komende maanden in te zetten voor een mooie opbrengst. Want het is immers niet alleen de sportieve component die telt.”

De Streakers-eigenaar heeft op dat vlak een goede basis, want de teller staat inmiddels op bijna 2.000 euro. “Het gaat lekker zo”, beaamt hij. “Vorige week doopten we Black Friday in de winkel om tot KWF-friday. Tien procent van de dagopbrengst was voor Alpe d’HuZes. De klanten steunden de actie maar al graag.” 

Sokken
Ook bijzonder: Marcel verkoopt speciaal voor hem in Italië gemaakte sokken. “Dat doe ik in samenwerking met Alfredo Gonzales, een Rotterdams sokkenmerk. Op de zwarte sokken, prima geschikt als kerstgeschenk, staan de logo’s van mijn winkel en Alpe d’HuZes. De helft van de aanschafprijs -10 euro- is voor het goede doel. Mooi overigens dat ik vanwege mijn deelname aan Alpe d’HuZes vooruitgeschoven ben in de productielijn en de sokken dus eerder geleverd kreeg.”

En zo dendert de Bergambachtenaar qua sponsoring door. Alles voor het goede doel. “Ook de bekende wijn- én restaurantactie van Team Krimpenerwaard, waar ik uiteraard ook op inhaak, beloven nu al een groot succes te worden. Team Krimpenerwaard is bekend in de regio en er gaan letterlijk deuren open.”

Bergstoep
Maar goed. Op 1 juni 2023 moet er hoe dan ook gefietst worden en de beroemde Alpe d’Huez kent Marcel vooralsnog alleen van televisie. Lachend: “De enige hoogtes die ik tot nu toe beklommen heb, zijn de Hem en de Bergstoep. Het wordt dus echt wel een uitdaging. Ik zet in op zo’n drie beklimmingen, zes is te hoog gegrepen, en ga er vooral blanco in.”

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie