Afbeelding
Foto: aangeleverd

Schip voor asielzoekers blijft langer in Krimpen aan den IJssel

Algemeen 1.405 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Het cruiseschip Alemannia in de Sliksloothaven dat huisvesting biedt aan 150 vluchtelingen blijft langer in Krimpen liggen, zeker tot 1 april. Vanaf 15 december gaat het schip voor een aantal weken naar Hellevoetsluis, om zo ruimte te maken voor binnenvaartschippers die tijdens de feestdagen met hun schip in Krimpen liggen. De Alemannia en haar bewoners komen op maandag 16 januari terug.

De vluchtelingen noodopvang  van drie maanden zou in principe per 1 januari eindigen.  

“Na een verzoek vanuit de Veiligheidsregio Regio Rijnmond voor een terugkeer van het schip in Krimpen, is dit nu dus verlengd tot 1 april. Het is mogelijk dat we dan een nieuwe (en laatste) verlenging tot 1 juli doen”, geeft burgemeester Martijn Vroom aan. “Zoals dagelijks te lezen en te horen is op televisie is er een groot tekort aan huisvesting voor vluchtelingen. De asielzoekerscentra zitten overvol en kunnen nieuwe vluchtelingen niet opvangen. Ik ben blij dat de opvang in Krimpen de afgelopen drie maanden grotendeels goed is gegaan. Het is mooi dat de gemeente Hellevoetsluis nu maximaal een maand het gastschap van ons over kan én wil nemen. Fijn dat we op deze manier geholpen zijn.” 

Burgemeester Milène Junius van Hellevoetsluis vult daarbij aan: “Als gemeentebestuur bieden wij vanuit de kerstgedachte graag een veilige haven aan deze mensen tijdens de feestdagen. Bovendien helpen wij de gemeente Krimpen aan den IJssel met een goede tijdelijke oplossing”.

Omwonenden van het schip krijgen op dinsdag 6 december tussen 17.00 en 18.00 uur de mogelijkheid om met burgemeester Martijn Vroom, wethouder Hugo van der Wal en de betreffende beleidsadviseurs in gesprek te gaan over de crisisnoodopvang. Vroom: “We vinden het belangrijk dat ze al hun vragen en opmerkingen met ons bespreken. Daarom nodigen we hen graag uit in het raadhuis. Ook via het e-mailadres noodopvang@krimpenaandenijssel.nl kunnen inwoners al hun vragen stellen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie