• Een Krimpense delegatie bracht een bezoek aan de avondschool.
• Een Krimpense delegatie bracht een bezoek aan de avondschool. Foto: aangeleverd

Negen Krimpenaren naar Accent

Algemeen 1.069 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Negen Krimpenaren met een (licht) verstandelijke beperking kunnen dankzij subsidie van de gemeente Krimpen aan den IJssel naar de Accent Avondschool in Capelle. 

Op drie locaties in de Rotterdamse regio geeft Accent avondonderwijs aan volwassenen met een licht verstandelijke beperking, leerachterstand of laaggeletterdheid. Zij leren praktische, sociale en theoretische vaardigheden die helpen om regie over het eigen leven te voeren en actief deel te nemen aan de maatschappij. 

Jaarlijks volgen ongeveer 350 cursisten een cursus op één van deze vestigingen. Zij werken in de vrije sector, bij SW bedrijven, bij een dagcentrum of zijn vrijwilliger. De avondscholen van Accent in Rotterdam en Capelle zijn al jaren een succes. Dankzij subsidie van de gemeente Krimpen kunnen negen Krimpenaren nu naar de avondschool in Capelle. Iets wat ze met veel plezier en enthousiasme doen.

Het balletje voor de subsidieaanvraag werd aan het rollen gebracht door CDA-Krimpen fractievoorzitter, Gerrit Jan Miedema. Als voormalig directeur van Accent Capelle, kwam hij in Krimpen regelmatig oud-leerlingen tegen. Veel oud-leerlingen uit Krimpen misten school; niet alleen de lessen, maar ook de gezelligheid en de ontmoeting met andere leerlingen. “De avondschool is een prachtige manier om ook na je schooltijd door te blijven groeien en anderen te ontmoeten. Daar moesten de Krimpenaren ook onderdeel van uit gaan maken.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden