• De bedrijvencontactdagen: informatie opdoen en in gesprek met elkaar.
• De bedrijvencontactdagen: informatie opdoen en in gesprek met elkaar. Foto: Jan Timmer

Bedrijvencontactdagen: handjes gezocht (en netwerken)

Algemeen 1.398 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL • Aan banen geen gebrek in de Krimpenerwaard en Capelle. Sterker nog: het bedrijfsleven staat te springen om medewerkers. Zo’n 75 Krimpenerwaardse en Capelse bedrijven/organisaties laten zich zien tijdens de Bedrijvencontactdagen in Krimpen aan den IJssel. Hun voornaamste boodschap: kom bij ons werken!

Natuurlijk, de door ondernemersclub ‘Lekker wonen en en werken in de Krimpenerwaard’ georganiseerde driedaagse is zeker ook bedoeld om onderling te netwerken, maar de focus ligt op het ‘lokken’ van nieuwe medewerkers en het zich presenteren aan leerlingen van het middelbaar onderwijs. Daarvan kwamen er zo’n duizend langs in de event-tent nabij sociaal-cultureel centrum de Tuyter. 

“We hebben er heel wat bij onze stand gehad,” zegt Laura Bol, P&O-medewerker van Storm Connect BV. “De meesten van hen trokken voorbij op zoek naar een pennetje of een gadget, maar er waren er ook die echt belangstellend waren naar wat we doen en een eventuele stageplek.” 

Laagdrempelig
Een rondje door de tent leert dat veel andere ondernemers soortgelijke ervaringen hebben. Rutger van den Bosch, als medeorganisator van de bedrijvencontactdagen onder meer verantwoordelijk voor de link bedrijfsleven-onderwijs, ziet het evenement vooral als een mooie manier voor leerlingen om zich te laten inspireren en motiveren door bedrijven uit hun eigen regio. “Voor hen is dit podium aantrekkelijk laagdrempelig”, vindt hij. “Het is heel anders dan bij een bedrijf naar binnen stappen. Relaxter ook. Naar wat ik begrepen heb zijn er deze dagen heel wat contacten gelegd. Dat is positief.”

Een stukje verderop richten Carla Adelaar en Inge Geerlings zich namens busvervoermaatschappij Conexxion op volwassenen met belangstelling voor de rol van chauffeur in het leerlingenvervoer. “We komen serieus mensen tekort”, zegt Adelaar. “En dat terwijl het zo’n leuke baan is met gunstige werktijden, veel voldoening en twaalf weken betaalde vakantie. Ideaal voor mensen die met pensioen zijn en bijvoorbeeld moeders die uit de kleine kinderen zijn.”

Handjes
De vele vacatures in Capelle en de Krimpenerwaard blinken uit in veelzijdigheid: van een kantoorbaan tot een job in de maakindustrie. Alle sectoren zijn vertegenwoordigd en laten hun lokroep horen. En tussendoor is er natuurlijk tijd en ruimte om elkaars stand te bewonderen, even bij te praten en te onderzoeken wat het ene bedrijf voor het andere kan betekenen. Opvallend is dat sommige stands wel zijn ingericht, maar niet permanent bemand. Ook dat heeft te maken met de actuele stand van zaken in het bedrijfsleven.

“Sommige ondernemers missen momenteel de menskracht om hier ‘en person’ te staan”, zegt Bedrijvencontactdagen-organisator Marco Goudswaard. “Ik denk dat dat exemplarisch is voor de huidige situatie. Veel van ons kunnen zich niet de luxe permitteren om hier drie dagen lang van 10.00 tot 18.00 uur te staan.” 

Over het verloop van het tent-event is Goudswaard in zijn algemeenheid tevreden. “Of dit de start wordt van een mooie traditie? Dat hangt af van het bedrijfsleven, de scholen en de drie gemeenten. Als zij een vervolg willen, dan zetten wij ons daar weer graag voor in.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie