• Impressie van de te bouwen appartementencomplexen langs de IJsseldijk in Ouderkerk aan den IJssel.
• Impressie van de te bouwen appartementencomplexen langs de IJsseldijk in Ouderkerk aan den IJssel. Foto: aangeleverd

PK houdt bijeenkomst over Bolderkade-bouwplan

Algemeen 1.388 keer gelezen

OUDERKERK  AAN DEN IJSSEL • Pro Krimpenerwaard wil met omwonenden en overige belangstellenden in gesprek over het woningbouwplan ‘Bolderkade’ bij Ouderkerk aan den IJssel. Centraal hierbij staat de vervuilde grond waarop gebouwd gaat worden. Is die voldoende gesaneerd? Pro Krimpenerwaard vindt van niet.

Fractievoorzitter Ad Struijs in een toelichting: “Deze locatie aan de IJsseldijk Noord is vervuild, maar wordt na sanering geschikt bevonden voor de bouw van het Bolderkade-complex. Pro Krimpenerwaard denkt daar anders over. Hebben wij niets geleerd van het verleden in Gouderak en Lekkerkerk? De gezondheid is ook hier in het geding. De geplande 42 appartementen kunnen beter op een andere, wel schone, locatie worden gebouwd.”

Avia-terrein
Het voormalige Avia-terrein is volgens Pro Krimpenerwaard slechts ten dele gesaneerd. Struijs: “Er loopt nog steeds olie in de Hollandse IJssel. De zwaarste categorie vervuiling is nog in grote hoeveelheden aanwezig. Onder andere bij het heien gaat dit ernstige problemen opleveren. Deskundigen verklaren dat de grond afdoende is gereinigd. Gezien de ernst van deze zaak hebben wij besloten om met omwonenden en overige belangstellenden in Ouderkerk in gesprek te gaan.”

De bijeenkomst vindt aanstaande woensdag plaats om 20.15 uur. Belangstellenden worden verzocht zich aan te melden via: info@prokimpenerwaard.nl 

Ook alle politieke partijen zijn uitgenodigd.

• Het Bolderkade-terrein aan de IJsseldijk-Noord.
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Kiezel en Kei-koor 'Happy Melodies' zingt op kerstmarkt Ammerstol Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Krimpense raad wil meer geluidsisolatie door TenneT bij vervanging transformator Nieuws gisteren
Afbeelding
Laatste kerstbomenverkoop voor Leen Achterberg: 'Het is mooi geweest' Nieuws 4 dec., 11:02

Download onze app