Afbeelding

Krimpenerwaard houdt informatieavond over nieuw gemeentehuis

Algemeen 957 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Gemeente Krimpenerwaard licht op maandagavond 17 oktober de plannen voor het nieuw te bouwen gemeentekantoor toe. 

Het gemeentehuis, dat de vier huidige gemeentekantoren moet vervangen, is op de hoek van de Provincialeweg en de Veerweg in Bergambacht gepland. 

Bestemmingsplan
Belangstellenden zijn de 17e om 19.00 uur welkom in zalencentrum de Waard, aan de Meidoornstraat 7 in Bergambacht. De wethouders Ria Boere en Pascal van der Hek en medewerkers van de gemeente gaan in op het voorontwerp-bestemmingsplan en de verdere planning.

Het voorontwerp-bestemmingsplan, dat nog tot 26 oktober ter inzage ligt, is te vinden op de website www.ruimtelijkeplannen.nl

De volgende stap is het ontwerp-bestemmingplan. De gemeente verwerkt hierin de reacties die binnenkomen naar aanleiding van het voorontwerp. Naar verwachting ligt het ontwerp-bestemmingsplan vanaf december zes weken ter inzage liggen. Ook dan is het weer mogelijk hierop te reageren. In de tussentijd gaat het architectenbureau aan de slag met het uitwerken van het ontwerp. 

Duurzaam
Wethouder Ria Boere: “Hierbij is gekozen voor Ector Hoogstad Architecten uit Rotterdam. Hun visie en aanpak sluiten het beste aan bij de uitgangspunten van de gemeente op het gebied van duurzaamheid, multifunctionaliteit, participatie en financiën. De bedoeling is om in het eerste kwartaal van 2023 het voorlopig ontwerp gereed te hebben.”

Belangstellenden die de informatieavond willen bezoeken kunnen zich tot 14 oktober aanmelden via: nieuwgemeentekantoor@krimpenerwaard.nl.

Kosten
Het nieuwe gemeentekantoor gaat naar verwachting circa 27 miljoen euro kosten.

Bij de gemeente Krimpenerwaard werken circa 440 ambtenaren, maar zij hoeven niet tegelijkertijd een werkplek te hebben. In totaal beslaat het nieuwe gemeentehuis zo’n 7.000m2 bruto vloeroppervlak, waarbij naast werkruimte ook rekening gehouden wordt met een raadzaal, vergaderruimten en eventueel huisvesting van aan de gemeente gelieerde organisaties. Het gebouw krijgt maximaal drie à vier bouwlagen. 

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden