Afbeelding
Foto: stockfoto

‘Aanlichten monumentale gebouwen kan wel wat minder’

Algemeen 599 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • VVD Krimpenerwaard vindt het in het kader van de energiebesparing beter om het aanlichten van monumentale gemeentelijke gebouwen te beperken tot bijvoorbeeld 22.30 uur.

“Als gemeente hebben we hierin een voorbeeldfunctie”, betoogde Marco Oudshoorn dinsdagavond in de commissievergadering. 

Doven
Het VVD-raadslid had vragen gesteld over het verlichten van monumentale gemeentelijke gebouwen, zoals de Bartholomeuskerk in Schoonhoven, die afgelopen weekend middenin in de nacht nog in het volle licht baadde. “Is het in het kader van de hoge energieprijzen niet beter om deze verlichting om bijvoorbeeld om 22.30 uur te doven?”, vroeg Oudshoorn zich af. “En is ook al nagedacht hoe er bespaard kan worden op de verlichting binnen de huidige gemeentekantoren en andere gebouwen in beheer van de gemeente Krimpenerwaard, zoals sporthallen etc.”

Sluiten
Dat heeft zeker de aandacht, antwoordde wethouder Erik Wassink. “In de begroting boeken we straks een bedrag in voor energiebesparende maatregelen. Het korter aanlichten van monumentale gebouwen kan daarvan onderdeel zijn, maar we denken ook aan het lager zetten van de verwarming in gemeentelijke gebouwen, een douchebeperking in sporthallen tot aan het sluiten van gebouwen –gemeentekantoren-, aan toe. Daarover maken we binnenkort meer bekend.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Kiezel en Kei-koor 'Happy Melodies' zingt op kerstmarkt Ammerstol Nieuws 22 uur geleden
Afbeelding
Krimpense raad wil meer geluidsisolatie door TenneT bij vervanging transformator Nieuws gisteren
Afbeelding
Laatste kerstbomenverkoop voor Leen Achterberg: 'Het is mooi geweest' Nieuws 4 dec., 11:02

Download onze app