Afbeelding
Foto: aangeleverd

Jacobus Koelmanschool bestaat halve eeuw

Algemeen 1.865 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Recent was het vijftig jaar geleden dat de Jacobus Koelmanschool in Krimpen aan den IJssel haar deuren opende voor 43 leerlingen, verdeeld over twee lokalen in een noodschool aan de Moderato.

Op deze dag werd Dhr. W.Ch. van Schaik als hoofd van de nieuwe school geïnstalleerd door Ds. M.A. Mieras. Hij gaf les aan klas 3, 4 en 5 (nu groep 5, 6 en 7) en Juf Van Dieren-Verhey gaf les aan klas 1 en 2 (nu groep 3 en 4). Een kleuterschool en een groep 8 waren er toen dus nog niet. In januari 1976 werd het huidige schoolgebouw aan de Vijverlaan geopend door Ds. Mieras.

Op 29 augustus is het jubileumjaar feestelijk gestart met de ingebruikname van het vernieuwde schoolplein. Diverse speeltoestellen zijn vervangen en voorzien van een ondervloer van kunstgras, zodat er de komende jaren weer volop en veilig gespeeld kan worden. Gedurende dit schooljaar zullen er verschillende activiteiten worden georganiseerd. Zo was er vorige week een speciale jubileumschoolreis naar de Linnaeushof. In het voorjaar zal er een jubileumweek worden georganiseerd en op woensdagavond 16 november is er een receptie/reünie georganiseerd voor (oud-)leerlingen en (oud-)personeel.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app