Afbeelding
Foto: aangeleverd

NVWK levert bijdrage aan Euro Birdwatch

Algemeen 531 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • De Natuur- en Vogelwerkgroep Krimpenerwaard (NVWK) doet op zaterdag 1 oktober weer mee aan de trekvogeltelling Euro Bird Watch. De NVWK bemant op die dag de  telpost De Hoekse Sluis aan de Lekdijk tussen Lekkerkerk en Bergambacht. 

In ons land coördineert Vogelbescherming Nederland de Euro Birdwatch voor de 27e keer. Het zijn vooral vrijwilligers die de trekvogels op zo’n 170 trekposten tellen. De tellingen worden online ingevoerd op www.trektellen.nl.

In heel Europa worden de tellingen verzameld door BirdLife International, initiatiefnemer van de Euro Birdwatch.

Vorig jaar deden 41 landen mee en werden ruim 7 miljoen vogels geteld. De Finse vogelbescherming telde de meeste vogels, zo’n 1,5 miljoen. Nederland is in oppervlakte veel kleiner, maar de aantallen vogels die boven Nederland doortrekken brachten ons land in belangrijkheid voor de vogeltrek op de vierde plaats.

“We starten bij zonsopgang en tellen zolang de trek aanhoudt”, laat de NVWK weten. “Aantallen zijn erg afhankelijk van weer en wind. De vogels reizen bij voorkeur op dagen met voor hen de meest gunstige omstandigheden, dus we hopen op goed zicht en lichte tegenwind, omdat ze dan lager vliegen en dus eerder gezien worden. Wie geïnteresseerd is in het fenomeen en wil bijdragen of de tellingen wil meemaken: van harte welkom om de sfeer te proeven.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
NOM-wijk Krimpen a/d IJssel: toekomstgericht wonen in groene buurt Nieuws gisteren
• Het team van Autobedrijf Broere in de werkplaats.
Peugeot terug in Krimpen aan den IJssel Zakelijk gisteren
Arie en Alie den Otter: trots op Arie's lintje.
Arie den Otter koninklijk onderscheiden voor vrijwillige inzet: 'Ik vind het leuk om mensen blij te zien' Nieuws 6 mei, 11:17

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden