Afbeelding
Foto: Frank de Roo

Waardering voor veteranen op lokale Veteranendag

Algemeen 460 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • Ter gelegenheid van lokale Veteranendag genoten veteranen vrijdagavond met elkaar van een concert in het Isala Theater in Capelle aan den IJssel.

De muzikanten van het Orkest Koninklijke Marechaussee traden op voor de veteranen van de gemeenten Capelle aan den IJssel, Krimpen aan den IJssel en Zuidplas. De vijftig professioneel opgeleide muzikanten zorgden voor een gevarieerd concertprogramma. De veteranen luisterden onder andere naar fanfaremuziek, maar ook naar moderne muziek. Vooraf genoten de veteranen met elkaar van de ‘blauwe hap’. Na afloop was er gelegenheid om met elkaar na te praten.

In de vroege ochtend van de lokale Veteranendag hesen Krimpense veteranen samen met burgemeester Vroom de veteranenvlag aan het Raadhuisplein. 

Vroom: “De vlag staat symbool voor alle veteranen die namens het Koninkrijk hebben gediend in een of meerdere onderdelen van de krijgsmacht. De vlag staat voor verbondenheid en waardering van alle veteranen, zonder onderscheid. Het hijsen van de vlag is een eerbetoon aan alle militairen die zijn ingezet in dienst van de vrede, nu en in het verleden.”

In Krimpen is Stichting Veteranen actief. Deze stichting bevordert de saamhorigheid tussen veteranen onderling en houdt diverse activiteiten.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie