• De loop verbindt Schoonhoven en Nieuwpoort.
• De loop verbindt Schoonhoven en Nieuwpoort. Foto: Ontwerpstudio GO

Marathon-estafetteloop tussen de ‘twin-cities’ Schoonhoven/Nieuwpoort

Algemeen 921 keer gelezen

SCHOONHOVEN/NIEUWPOORT  • Met een marathon-estafetteloop willen Stichting Sportevenementen Nieuwpoort Langerak en atletiekvereniging Avantri uit Schoonhoven de band tussen de twee vestingsteden versterken. Teams van één tot en met vijf lopers kunnen zich nog steeds aanmelden voor het evenement op zaterdag 17 september.

De deelnemers komen tijdens het afleggen van de ruim 42 kilometer door maar liefst zes gemeentes, licht Henny Ros van Stichting Sportevenementen Nieuwpoort Langerak toe. “De start is bij Avantri, in de gemeente Krimpenerwaard. Daarna komen we door Lopik en IJsselstein, we pikken een paar meter van de gemeente Nieuwegein mee en dan gaat de route via de Viaanse brug door Vijfheerenlanden en Molenlanden. De finish is aan ‘t Hooft in Nieuwpoort, waar ook het Foodtruck Festival plaatsvindt.”

Sportieve bijdrage
Aanleiding voor de marathon-estafetteloop is het 350-jarig bestaan van de Oude Hollandse Waterlinie. Vanuit de organisatie kreeg de Stichting Sportevenementen Nieuwpoort Langerak de vraag of zij ook een sportieve bijdrage wilden leveren. In eerste instantie liep men daar niet warm voor, maar: “Op een gegeven moment zijn we toch eens door het gebied gaan fietsen. We merkten daarbij dat er nul wegen van rechts kwamen, zodat er eenvoudig een parcours met maar een paar verkeersregelaars uitgezet kon worden. Bij Avantri, waarmee we contact opnamen, waren ze meteen ook enthousiast en de samenwerking met hen loopt vanaf het begin super.”

De loop is in principe voor teams. Er zijn vier wisselpunten. “De deelnemers moeten voor de veiligheid vergezeld worden door een fietser. Dat mag één van de lopers zijn, maar ook iemand die alleen fietst.” 

Twin Cities
Het is overigens een prestatieloop, geen wedstrijd. Als eerste eindigen is geen doel. “Wat we wel graag willen is de band tussen Schoonhoven en Nieuwpoort versterken”, vult Henny aan. “Ze worden de ‘Twin Cities’ genoemd, maar je merkt dat de rivier een grote hindernis is en blijft. Met de marathon-estafetteloop willen we er een bijdrage aan leveren om daaraan te werken.”

Meer informatie via de website van atletiekvereniging Avantri, inschrijven kan via: www.inschrijven.nl

Geurt Mouthaan

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie