Afbeelding

1.500 Inwoners gemeente Krimpenerwaard doen beroep op energietoeslag

Algemeen 2.047 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Circa 1.500 inwoners van de gemeente Krimpenerwaard hebben inmiddels de eenmalige energietoeslag van 800 euro ontvangen. Dit is bijna 70% van de totale doelgroep (2.215 huishoudens met een laag inkomen).

Ondertussen heeft het kabinet aangekondigd dat de toeslag wordt verhoogd naar 1.300 euro. Het college van B&W wil hier zo snel mogelijk uitvoering aan geven: ‘Alle huishoudens die de eenmalige energietoeslag van 800 euro hebben ontvangen, krijgen 500 euro nabetaald’, meldt B&W in een raadsinformatiebrief. ‘Huishoudens die alsnog in aanmerking komen, ontvangen in één keer 1.300 euro’.

Budgetneutraal
Op basis van de rijksbijdrage kan de gemeente Krimpenerwaard ongeveer 1.550 aanvragen budgetneutraal verlenen. Daarboven kost het de gemeente geld. De kans dat de volledige doelgroep wordt bereikt is niet reëel, meldt B&W.

Krimpenerwaard wil inwoners met een laag inkomen (een uitkering dan wel een minimaregeling), die nog niet in beeld zijn, nogmaals op de mogelijkheid wijzen om de eenmalige energietoeslag aan te vragen. 

B&W: ‘Dit wordt na de zomervakantie opgepakt. Onder andere door middel via een flyer, de maatschappelijke partners, woningcorporaties, kerken, de gemeentepagina in Het Kontakt, de gemeentelijke website en social media wordt hier aandacht aan gegeven’. 

Gestegen energieprijzen
Inwoners met een smalle beurs worden met de toeslag gecompenseerd voor de drastisch gestegen energieprijzen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
NOM-wijk Krimpen a/d IJssel: toekomstgericht wonen in groene buurt Nieuws gisteren
• Het team van Autobedrijf Broere in de werkplaats.
Peugeot terug in Krimpen aan den IJssel Zakelijk 6 mei, 13:42
Arie en Alie den Otter: trots op Arie's lintje.
Arie den Otter koninklijk onderscheiden voor vrijwillige inzet: 'Ik vind het leuk om mensen blij te zien' Nieuws 6 mei, 11:17

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden