• Mohammed (Mo) Oulla.
• Mohammed (Mo) Oulla. Foto: Privéfoto

In memoriam: Mohammed Oulla,‘Carte Blanche was zijn leven’

Algemeen 4.443 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Woensdag 3 augustus is uitbater Mohammed (Mo) Oulla op 73-jarige leeftijd overleden. Jarenlang was hij samen met zijn partner Corrie van Hoof (67) het gezicht van de cafés De Steeg en Carte Blanche.

‘Sociaal, contact met de mensen, het praatje en vooral een luisterend oor’. Zo typeert Corrie haar ‘Mo’ die ze sinds kort definitief moet missen. “Eind vorig jaar werd bij hem keelkanker geconstateerd”, vertelt ze nog enigszins aangeslagen in Carte Blanche, het bruin café in de Veerstraat. “Alle behandelingen mochten niet baten. Mo is tot het laatst toe verpleegd in ons woonhuis, hier recht tegenover.” 

Timmerman
Eind jaren zestig kwam Mo vanuit Marokko naar Nederland. Jarenlang werkte hij als timmerman. Zijn partner Corrie ontmoette hij in de kroeg, de plaats waarvan hij altijd droomde om er zelf eentje te runnen. Die kans kwam zo’n veertig jaar geleden door de overname van café De Steeg aan de Haven. Eerst draaide hij op de vergunning van de vorige eigenaar, later behaalde Corrie de benodigde horecadiploma’s. Ook zij kwam in de zaak na jarenlang gewerkt te hebben bij de voormalige supermarkt Cash & Carry in de binnenstad.

Ruim twintig jaar geleden werd De Steeg ingewisseld voor het Veerhuis in de Veerstraat. Beiden vonden het een wat oubollige naam. De zaak werd grondig verbouwd en kreeg de naam Carte Blanche. In de zomermaanden is het terras vrijwel altijd druk bezet. Niet alleen door dagjesmensen, maar ook een vaste groep stamgasten neemt er steevast plaats. Volgens Corrie had Mo, net zoals zijzelf, geen andere hobby’s. “Het café is ons leven: lange dagen, maar ongelooflijk fijn om dit werk te doen.”

Honderden reacties
Dat Mo geen onbekende was, blijkt wel uit de honderden reacties na zijn overlijden. Als een lopend vuurtje bereikte de Schoonhovense bevolking het droevige nieuws. Dit zonder plaatsing van een advertentie en het versturen van rouwkaarten. Niet alleen de vele lieve kaarten, maar ook de hartverwarmende reacties op social media deden Corrie en de familie goed. Twee dagen na zijn overlijden werd Mo begraven op de islamitische begraafplaats in Rotterdam. Op zijn verzoek is er geen moment geweest om te condoleren.

Doordat Corrie de papieren bezit om de zaak te runnen, kan Carte Blanche voorlopig doordraaien. Wel is besloten om op de maandag dicht te blijven. Naast dat ze Mo mist in de zaak, is het ook moeilijk om aan personeel te komen. De komende maanden neemt ze een definitief besluit hoe verder te gaan.

Dirk Molenaar

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app