• Medewerksters Irma (l) en Marja (r) bij de presentatietafel voor de boekenverkoop.
• Medewerksters Irma (l) en Marja (r) bij de presentatietafel voor de boekenverkoop. Foto: Elsa van der Ham

Grote boekverkoop in bibliotheek Krimpen aan den IJssel

Algemeen 3 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL • De bibliotheek in Krimpen houdt net voor de zomervakantie een boekenmarkt. “Immers, wat is er heerlijker dan een boek of tijdschrift bij de hand tijdens de vakantieperiode?”, geeft medewerkster Marja van Opijnen aan. “Of je nu ver weg gaat of juist thuis blijft, met een boek is het altijd goed.”

Op deze markt worden boeken en tijdschriften verkocht die afgeschreven zijn. Op deze manier maakt de bibliotheek weer ruimte voor nieuwe exemplaren. Dit betekent dat er een zeer divers aanbod te koop is voor jong en oud: prentenboeken, (streek)romans, thrillers, stripboeken, kookboeken en tijdschriften…. Wat de boekenmarkt dit jaar extra bijzonder maakt, is dat er ook door medewerkers gedoneerde boeken te koop zijn.

“Voor de prijs hoef je het niet te laten. We hebben kleine prijsjes”, zegt Marja opgewekt. “De gedoneerde boeken kosten een euro. De rest vijftig cent. En het mooie is dat de complete opbrengst wordt gebruikt om weer nieuwe boeken voor de bibliotheek te kopen. Boeken voor boeken, zeg maar. De boeken kunnen heerlijk mee de koffer in, mogen vies worden én kunnen achterblijven om anderen weer leesplezier te geven. Dat is nog eens duurzaam ook.”

In de bibliotheek is al een klein voorproefje te zien. De boekenmarkt is zaterdag 9 juli van 10.00 tot 13.00 uur in de hal van ontmoetingscentrum de Tuyter aan de Nachtegaalstraat 8. Voor iedereen toegankelijk, lid of geen lid.

www.bibliotheekaandenijssel.nl

Elsa van der Ham

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie