Afbeelding
Foto: Bas de Zeeuw

Weer oudewetse hooibouwdag in Lekkerkerk

30 jun, 09:44 Algemeen 3 keer gelezen

LEKKERKERK • In een weiland achter museum De Vrijheid aan de Opperduit 14 in Lekkerkerk vindt op zaterdag 16 juli weer een ouderwetse hooibouwdag plaats. De organisatie van de dag is in handen van De Poldertuffers, samen met de familie Ooms van museum De Vrijheid.

De Poldertuffers, opgericht in 2006, is een verzamelnaam van een aantal liefhebbers van oude tractoren.

Op de hooibouwdag wordt er gemaaid, zwad gekeerd, geschud, ingewierst en geperst. Dit alles met oude machines of met ouderwetse spierballenkracht. 

Het is alweer de achtste keer dat het evenement wordt gehouden. Elk jaar lukt het de organisatie wel om het publiek te verrassen met nieuwe bezienswaardigheden. “Zo is er deze keer voor de kleine kinderen een zandhoop met volop speelgoed, kun je meerijden met de ‘Oude Wurf Express’, kunnen bezoekers leren ‘touwgie breien’, staan er weer een paar nieuwe marktkramen en worden er in het naastgelegen weiland nieuwe tractoren en machines geshowd”, geeft Jan Ooms van museum De Vrijheid aan. “Maar de hoofdmoot is en blijft natuurlijk het hooibouwen met oude trekkers en machines”, vult Poldertuffers-voorzitter Gerrit Mudde aan.

Entree voor de hooibouwdag is gratis. Bij slecht weer wordt het evenement verplaatst naar zaterdag 23 juli of zaterdag 6 augustus.

www.devrijheidonline.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie