Afbeelding
Foto: Dirk Molenaar

Wereldvluchtelingendag in Krimpenerwaard gevierd met pannenkoeken

26 jun, 19:59 Algemeen 2 keer gelezen

KRIMPENERWAARD • Onder stralende weersomstandigheden werd woensdag op vijf locaties in de Krimpenerwaard ingehaakt op Wereldvluchtelingendag. De bezoekers werden getrakteerd op pannenkoeken. 

Ruim 650 mensen hadden zich aangemeld, maar gezien de drukte die in Schoonhoven ontstond schat de organisatie dat er ongeveer 750 mensen één of meerdere pannenkoeken hebben gegeten. 

Show
In Krimpen aan de Lek was er op het terrein van ijsclub Thialf van alles te beleven. Helma Graveland, coördinator van Krimpenerwaard InterCultureel (KIC): “Naast het pannenkoekenbuffet was er voor de kinderen een springkussen, kleurplaten en bellenblaas. Drumfanfare Crecendo gaf een show voor het enthousiaste publiek, wat gelijk een goede repetitie was voor de jaarlijkse taptoe.”

In Stolwijk was het verwachte aantal mensen zo groot, dat de organisatie besloot tot een speurtocht voor de jeugd. Graveland: “Met een rugzak met pannenkoeken, limonade en de speurtochtkaart gingen de kinderen op pad. De kaart bevatte alleen afbeeldingen. Zo konden kinderen die het Nederlands nog niet beheersen toch deelnemen.” 

In Bergambacht besloten de aanwezigen al vroeg dat het tijd was om met elkaar te dansen en zat de sfeer er goed in. Hier werd ook een bingo georganiseerd, waarbij men fanatiek aan de slag ging.

Draaiorgel
In Lekkerkerk zorgde het draaiorgel voor vrolijke muziek en werden de pannenkoeken ter plaatse gebakken door het team van Ad Scheer, bestaande uit twee Oekraiense oma’s. Het was nog flink doorbakken, want ook hier kwamen 80 mensen opdagen. De kinderen mochten op de boerderij naar de paarden en andere dieren kijken, spelen in de boomgaard en trampoline springen.

Buffet
In Schoonhoven was in het Springerpark een compleet buffet ingericht om de grote toeloop vlot van pannenkoeken te voorzien.

Graveland: “Het ‘team buffet’ werkte in rap tempo honderden pannenkoeken weg. De bakkers van Welzijn Krimpenerwaard konden tevreden zijn, want de 1.200 (!) pannenkoeken werden met smaak verorberd. Op het grote springkussen waren regelmatig vele verschillende nationaliteiten actief. De kinderen hadden vooraf een papieren bord ontvangen met het verzoek om hier een mooie tekening op te maken en mee te nemen naar het Springerpark. Deze werden allemaal opgehangen en zo ontstond een lange slinger van prachtige tekeningen.”

Burgemeester Pauline Bouvy opende het evenement met een toespraak, waarin ze benadrukte om met elkaar deze Wereldvluchtelingendag te vieren en zo aandacht te geven aan de omstandigheden van vluchtelingen. Met een ijsbuffet werd de zeer geslaagde dag afgesloten.

Graveland tenslotte: “Diverse sponsors hebben bijgedragen en producten ter beschikking gesteld om deze dag mogelijk te maken.”

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie