• Marry den Hertog met Tom Monster in de notenkraam van De Boxer.
• Marry den Hertog met Tom Monster in de notenkraam van De Boxer. Foto: Jan Timmer

Marry den Hertog: afscheid na 33 jaar in de notenkraam

24 jun, 12:25 Algemeen 463 keer gelezen

LEKKERKERK • Marry den Hertog gaat haar laatste week in als verkoopmedewerkster van notenkraam De Boxer op de markt van Lekkerkerk. Woensdag 29 juni neemt ze, na 33 jaar trouwe dienst, afscheid van haar werk, haar collega’s en haar klanten.

“Ik heb het met ontzettend veel plezier gedaan”, zegt de 66-jarige Lekkerkerkse. “Maar je weet dat er een keer een einde aan komt, hè. Dit is een goed moment om er mee te stoppen. Ik ben nog gezond en datzelfde geldt voor mijn man Koos. Het is tijd voor andere dingen. Bovendien merk ik in fysiek opzicht dat de jaren gaan tellen. Na een lange dag staan, heb ik wel effe nodig om bij te komen. Aan de andere kant: ik heb altijd zo enorm genoten van het werk, de collega’s en de klanten. Dat ga ik zeker missen.”

Kriebelen
Marry den Hertog groeide op in een gezin met een winkel in Rotterdam. Haar ouders verkochten onder andere kaas en vleeswaren. Toen ze 23 was, overleed haar vader en werd de zaak verkocht. Marry trouwde en kreeg kinderen. Toen die wat groter waren en ze hoorde dat notenkraam De Boxer een medewerkster vroeg, begon het ‘verkoopbloed’ weer te kriebelen. Ze solliciteerde en werd aangenomen.

“Ik werk al die 33 jaar met de familie Monster, de eigenaren van het bedrijf”, vertelt ze. “In vroeger jaren stond ook opa op de kraam, en uiteraard diens schoonzoon Dimo, met wie ik nog steeds werk. Ook zijn zonen Tom en Rens werken hier. We hebben inmiddels twee mobiele verkoopwagens. Op de woensdag in Lekkerkerk, op vrijdag in Ridderkerk.”

Klanten die nog een laatste keer hun noten willen kopen bij Marry, zijn woensdag de hele marktdag welkom in hartje Lekkerkerk. Ze krijgen voor deze speciale gelegenheid allemaal een leuke attentie mee bij hun aankoop. In Ridderkerk neemt ze vrijdag afscheid. 

Plezier
“Tja, en dan is het gedaan”, zegt ze zachtjes. “Dat zal best een rare gewaarwording zijn na al die jaren. Ik voelde me enorm op mijn gemak en er was altijd waardering voor wat ik deed. Die mooie herinneringen neem ik mee. Natuurlijk zal het een paar weken wennen zijn als ik straks gepensioneerd ben, maar niemand hoeft zich zorgen te maken, hoor. De kinderen, de kleinkinderen, op pad met Koos: er staat genoeg op het programma om me niet te hoeven vervelen. En tegen alle mensen van De Boxer en de klanten zou ik willen zeggen: bedankt voor de mooie tijd! Ik kijk er met plezier op terug.”

Jan Timmer

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie