Afbeelding
lezers schrijven

Weg bloemen...

Algemeen 3.417 keer gelezen

In de binnenstad van Schoonhoven zijn de beheerplannen beperkt tot een gekopieerd A4-tje, waarop een gekleurde markeerstift simpelweg de straat aangeeft die volledig kaal wordt gemaaid. Daarmee worden de groene initiatieven van bewoners ook meteen mee gemaaid. Complete geveltuintjes zijn overgeleverd aan de brullende bosmaaiers. Weg kleurige klaprozen, weg vrolijke margrieten, weg bloeiende beemdkroon...

Waar gisteren wandelaars en fietsers glimlachend naar de vrolijke kleuren kijken van de inheemse kruiden langs de gevel, kijken nu mensen verschrikt naar het kale maaisel op straat. Iedereen die langskwam, werd blij van de bloemen, ook hommels en bijen kwamen erop af. Iedereen behalve de groenbeheerders van de Krimpenerwaard, hoe komt dat toch? Hierbij een foto van hoe het was en nu. 

Ik heb een klacht ingediend bij de gemeente en om een gesprek gevraagd, zodat deze grote fout niet elk jaar gemaakt hoeft te worden. Ik vecht al zes jaar voor een strookje groen langs mijn gevel. Ik onderhoud het zelf en word helaas elk jaar weer opnieuw boos en gefrustreerd.

Groene groet,
Ivor van Harten,
Schoonhoven.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie