Afbeelding
Foto: Stephan Tellier

Olympiërs Patrick Roest en Hein Otterspeer gehuldigd in Lekkerkerk

Algemeen 1.018 keer gelezen

LEKKERKERK • Schaatsfans, vele leerlingen van basisscholen uit Lekkerkerk maar vooral ook jeugdvrienden en bekenden van STV Lekstreek waren zaterdagmiddag aanwezig bij de feestelijke huldiging van Patrick Roest en Hein Otterspeer. Beide schaatsers werden op sportpark Weydehoeck in het zonnetje gezet voor hun prestaties tijdens de Olympische Spelen in Peking. 

Patrick behaalde er twee zilveren medailles (op de 5.000 en 10.000 meter); Hein werd tiende op de 1000 meter. 

Trots
Voor organisator STV Lekstreek (in samenwerking met Gemeente Krimpenerwaard, IJsvereniging Lekkerkerk, Krimpenerwaard Actief, Team Sportservice Krimpenerwaard en Lekstreek-sponsor Zuyderleven) was het vooral een blijk van waardering en een uiting van trots voor hun clubgenoten op het grootste sportevenement ter wereld.

Hein en Patrick sloten zich vanaf het jeugdschaatsen aan bij hun club; hun sportieve oorsprong lag op het natuurijs bij de ijsverenigingen van Lekkerkerk en Lageweg (Ouderkerk aan den IJssel). 

Elfstedentocht
Op sportpark Weydehoeck, waar ook de ijsbaan en skeelerbaan van Lekkerkerk zijn gelegen, waren ’s middags al zo’n 80 kinderen bijeengekomen om deel te nemen aan een ‘Elfstedentocht’ op skeelers.

Vervolgens werden Hein en Patrick door burgemeester Pieter Paans met bewondering toegesproken en kregen ze dinerbonnen en bloemen uitgereikt. 

Na afloop was er een gezellige ‘meet & greet’ met de schaatsers in het clubgebouw van IJsvereniging Lekkerkerk. 

(tekst en foto’s: Stephan Tellier)

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app