De mol in het Loetbos is deels hersteld.
De mol in het Loetbos is deels hersteld. Foto: Hanny van der Poel-Groeneweg

Mol in Loetbos is weer deels hersteld na vuurwerkschade

Algemeen 733 keer gelezen

LEKKERKERK • De beschadigde mol in het Loetbos is inmiddels weer deels hersteld. Kees Kool van Staatsbosbeheer laat weten dat het gigantische kunstwerk wind- en waterdicht is gemaakt. Begin december raakte de mol beschadigd door zwaar vuurwerk.

Volgens Kees Kool zijn de eerste herstelwerkzaamheden rond kerst gebeurd. “De neus lag natuurlijk flink open en als het dan gaat vriezen en het materiaal is nat, dan heb je kans dat het hele kunstwerk kapotgaat.” Twee dagen lang is er aan gewerkt om de mol weer wind- en waterdicht te maken. Nu moeten er nog meerdere lagen coating en verf op de neus aangebracht worden. Wanneer dat gaat gebeuren, weet Kees niet precies. “Met kouder en regenachtig weer moet er dan een tent om de mol heen geplaatst worden, het kan ook zijn dat we nog even wachten tot maart.”

Kees is bij dat het karakteristieke kunstwerk, waar kinderen op kunnen spelen en wat een herkenningspunt in het Loetbos is, weer bijna in oude glorie is hersteld. “Straks in het voorjaar schijnt het zonnetje weer en lacht de mol ons weer toe”, grapt hij. Kees hoopt dat de daders van de vernieling zijn geschrokken door alle aandacht in de media en op social media. “Het gaat nu ook weer iets beter qua vernielingen. De schade aan borden en dergelijke rond oud en nieuw viel bijvoorbeeld mee.”

Margje Kooistra

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie