Spelers gezocht voor waterliniemusical.
Spelers gezocht voor waterliniemusical. Foto: Aangeleverd

Spelers gezocht voor musical over Oude Hollandse Waterlinie

Algemeen 382 keer gelezen

SCHOONHOVEN • Vanwege het 350 jarig jubileum van de Oude Hollandse Waterlinie gaat in september en oktober de musical Water en Vuur op tournee langs verschillende waterlinieplaatsen. Er wordt ook in het Schoonhovense Arto Theater gespeeld. Voor de jubileummusical worden nog enkele spelers gezocht. 

Het verhaal

De jonge prins Willem III leidt het Nederlandse leger tegen zijn oom, de koning van Frankrijk. Om het Franse leger tegen te houden zet hij polders onder water. Maar veilig achter het water kan hij niet laten zien dat hij net zo’n sterke Oranje prins is als zijn voorvaderen. Het volk plaatst hem op een voetstuk, maar de regering had hem liever op het zijtoneel gehouden. Toch groeit hij in een half jaar van onervaren jongen uit in de redder die ons land nodig heeft.
De Limburgse Jeff reist als soldaat mee in het prinselijke leger. In het kamp ontmoet hij een lokale meid. Hun harten worden naar elkaar toe getrokken, maar tegengestelde belangen stoot hen steeds weer van elkaar af.

Het script is geschreven voor Michiel van de Burgt, componist Florian van der Reijden maakte er de muziek bij.

Spelers gezocht

De grote rollen zijn inmiddels ingevuld door talentvolle spelers. Voor kleinere rollen wordt nog gezocht naar enkele spelers die de groep willen versterken. Kijk voor meer informatie op: www.musicalwaterenvuur.nl.Margje Kooistra

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie