• Eigenaren Jacquin Brada en Dean van Vliet van Designed by Man.
• Eigenaren Jacquin Brada en Dean van Vliet van Designed by Man. Foto: Tjerk Bruggeman
zakelijk

Designed by Man: unieke cadeaus voor mannen

Algemeen 330 keer gelezen

OUDERKERK A/D IJSSEL • Heb je het helemaal gehad met de geijkte verjaardagscadeaus, een nauwelijks verrassend eindejaarsgeschenk of een relatiegeschenk waar niemand blij van wordt? In dat geval is er goed nieuws, met dank aan Designed by Man.

Designed by Man houdt van 'stoer' en 'luxe' en vertaalt dat in een geschenken- en een industrial living concept waarin de jerrycan een centrale rol speelt. "Het idee deden we een aantal jaren geleden op", vertelt Jacquin Brada, samen met Dean van Vliet eigenaar van het in Ouderkerk aan den IJssel gevestigde Designed by Man. "We kochten lege jerrycans, slepen deze open, plaatsten er een fraai afgewerkt en geïmpregneerd houten interieurtje in, maakten een deurtje met scharnier en omlijsting en stopten er flessen drank en glazen in. Zo creëerden we de jerrycan-bar."

Om te ontdekken of het idee aan zou kunnen slaan, plaatsten ze het product op Facebook. Het resultaat: grote belangstelling en meteen al en aantal opdrachten. "Kort daarna zijn we gaan produceren. Inmiddels zijn we zover dat we de jerrycan-bars en de industrial living-producten exporteren in heel Europa en landen als de VS, Zuid-Korea, Australië en Japan. En uiteraard is Nederland een belangrijk afzetgebied."

Origineel
Vorig jaar vervaardigden Dean, Jacquin en hun twee assemblagemedewerkers in het pand op bedrijventerrein Zijdepark maar liefst 4.000 aangenaam gevulde jerrycans. In elk land waar Designed by Man naartoe exporteert hebben ze een exclusieve dealer.

"De meeste jerrycan-bars worden via het business-to-business principe verkocht, maar je kunt deze handgemaakte producten ook gewoon zelf bestellen als bedrijf of als particulier. Hierbij heb je de keuze uit een flink aantal 'vullingen' in verschillende prijsklassen. De jerrycan-bars zijn er in 5-, 10- en 15 liter versies. Eén ding hebben ze gemeen: ze zijn stoer, ambachtelijk gebouwd en enorm origineel."

Dat geldt trouwens ook voor het industrial living-assortiment, een productengroep waar Designed by Man onlangs mee gestart is. "Vanuit het jerrycan-concept leveren we onder meer industrieel gestylde lampen,  opbergdozen, drankbarretjes, kasten, lunchtrommels en zelfs barbecues. Ook hier is de vraag sterk groeiende. We hebben er inmiddels een ruimte bij gehuurd om aan de vraag te kunnen voldoen."

Bovenal genieten ze enorm van het succes van Designed by Man. "Wat drie jaar geleden is begonnen als een ideetje van twee vrienden die samen het vak van meubelmaker leerden, is nu uitgegroeid tot een bloeiend bedrijf met veel tevreden klanten in binnen- en buitenland. We zijn er echter zeker óók voor de Krimpenerwaard. Dus, als je wat stoers en origineels zoekt waar mannen echt blij van worden, dan weet je waar moet zijn!"

Designed by Man
Zijdepark 14
Ouderkerk aan den IJssel
T: 0180-750443
E: sales@designedbyman.nl
I: www.designedbyman.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie