Afbeelding
ingezonden mededeling

Een grote-mensen-rugzak hoeft echt niet saai te zijn!

13 mrt, 11:00 Algemeen 266 keer gelezen

REGIO • Rugzakken zijn ontzettend handig en hebben veel voordelen. Ze verdelen het gewicht gelijkmatig over je bovenlichaam, waardoor je minder snel last van je nek krijgt. De gewatteerde schouderbanden zorgen dat het lekker zit. Wel zo prettig als je iedere dag met kilo’s aan schoolboeken of dossiers rond moet sjouwen. Maar ook voor vakanties en dagjes weg zijn ze onmisbaar.

Overzichtelijk en veilig
Een rugzak is licht en neemt weinig ruimte in, maar je kunt er enorm veel in kwijt. De meeste hebben meerdere vakken om je spullen overzichtelijk in op te bergen. De laptop gaat in het goed beschermde laptopvak, een flesje water in het zijvak, sleutels en portemonnee in het voorvak. Als je voor een tas van goede kwaliteit kiest, dan kun je je kostbare spullen er veilig in vervoeren. Zeker als de tas ook nog (spat)waterdicht is.

Waarom zo saai?
Is er dan helemaal niks mis met de rugzak? Nou, er is wel een klein puntje. Voor kinderen zijn er allemaal van die schattige uitvoeringen te koop. In veel leuke kleurtjes, met hun lievelingsdier of favoriete stripheld erop. De originaliteit en vrolijkheid spat er af. Maar de rugzakken voor volwassenen zijn over het algemeen echt een beetje saai. Tachtig procent is blauw, groen, zwart of grijs. Dus wat nou als jij het kind in jezelf nog lang niet kwijt bent en houdt van nét even anders? Van een beetje opvallen met een leuke print? Dan ga je dus niet voor die nietszeggende zwarte of die suffe grijze tas.

Grappige dessins
Gelukkig zijn er tassenmerken die hun creativiteit de vrije loop hebben gelaten en aan de slag zijn gegaan met glitters, felle kleuren en grappige dessins. Herschel bijvoorbeeld vindt dat het klaar moet zijn met die saaie tassen. De rugzakken van Spiral zijn eyecatchers met prints van flamingo’s, donuts, ananassen en eenhoorns. Daar val je lekker mee op en je wordt er ook nog vrolijk van. Bijkomend voordeel: je weet altijd welke tas van jou is, want bijna niemand heeft dezelfde. Je kunt het zo gek niet bedenken of de ontwerpers hebben er een dessin van gemaakt. Zij zijn van mening dat praktisch best gecombineerd kan worden met een apart design.

Wil je wel een onderscheidende rugzak hebben, maar gaat een roze unicorn je net wat te ver, dan is dat geen probleem. De Spiral OG Backpack Bird Black heeft bijvoorbeeld een leuke subtiele vogelprint, maar is verder rustig uitgevoerd in blauw en bruin.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie