Afbeelding

Koninklijke onderscheiding voor trouwe VCH-leden

Algemeen 218 keer gelezen

HAASTRECHT • Burgemeester Roel Cazemier heeft zaterdag twee leden van Volleybal Club Haastrecht (VCH) beloond met een koninklijke onderscheiding. Nico Stolwijk en Gerard Merkus werden gehuldigd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Nico Stolwijk (60) is al 48 jaar lid van de volleybalvereniging in Haastrecht, die zaterdag het 50-jarig jubileum vierde.  Naast een verdienstelijk speler was hij al die jaren ook op andere terreinen actief voor VCH in diverse functies. Hij was o.a. voorzitter, wedstrijdsecretaris en trainer/coach. Veel VCH-leden leerden volleyballen van hem. Heren 3 was het laatste team waarin hij speelde. De laatste jaren trainde hij het eerste vrouwenteam.

Gerard Merkus (72) is ruim 40 jaar lid van Volleybalclub Haastrecht. Merkus was actief als speler, maar ook als trainer/coach en scheidsrechter. Na een korte onderbreking is hij tegenwoordig weer wekelijks actief als trainer van de recreantengroep.

Markus vervulde drie perioden de functie van voorzitter, was wedstrijdsecretaris en redacteur van clubblad Smash. Mede door zijn lobbywerk kreeg de volleybalclub het voor elkaar dat er in 1990 een sporthal gebouwd naast Concordia. Hij was ook schrijver en samensteller van het jubileumboek, dat vorige week verscheen naar aanleiding van het 50-jarig bestaan van VCH.   

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie