• De groep die doorgaat naar de halve finale, met in het midden -direct links naast Fred van Leer (groen jasje)- Megan.
• De groep die doorgaat naar de halve finale, met in het midden -direct links naast Fred van Leer (groen jasje)- Megan. Foto: Elite Amsterdam

Modellenbureaus vallen voor 14-jarige Bergambachtse

Algemeen 2.824 keer gelezen

BERGAMBACHT • De 14-jarige Megan Bouwman uit Bergambacht weet niet wat haar overkomt. Al twee keer werd ze van straat 'geplukt' door een modellenbureau.

Die tweede keer leverde haar ook een plekje op in de halve finale van de 'Elite Model Look Nederland'. Ze mag nu met ruim twintig andere meiden gaan proberen om een contract af te dwingen bij het gerenommeerde modellenbureau. Zelf blijft ze nuchter onder alle aandacht: "Ik zie wel hoe het afloopt, maar voor nu vind ik het een hele leuke ervaring."

Uitstapje
Tijdens een recent uitstapje met school -Schoonhovens College- naar Berlijn werd Megan voor de eerste keer benaderd door iemand van een modellenbureau. Moeder Yvonne vertelt: "Het bleek een groot en bekend Duits modellenbureau te zijn, dat ons vervolgens ook heeft gebeld en gemaild. Ze hadden interesse in Megan, maar vanwege de afstand wilden ze haar naam doorgeven aan Elite Amsterdam, waar ze mee samenwerkten. Dat vonden we prima."

Voordat ze daar verder iets van hoorden, werd Megan vorig weekend als bij toeval door datzelfde Elite gespot tijdens een casting in winkelcentrum Hoog Catharijne. "We waren aan het winkelen toen we werden aangesproken door stylist Fred van Leer. Hij vroeg of Megan mee wilde doen aan de casting. Megan twijfelde, maar besloot de gok te wagen", stelt Yvonne.

Met haar spijkerbroek en sneakers was ze een opvallende verschijning tussen de meiden op de catwalk, van wie sommigen op hakken liepen én de nodige ervaring hadden. "Ik had nog nooit op de catwalk gelopen, maar heb maar geprobeerd gewoon mezelf te zijn", vertelt Megan. "Daarna was er een tweede ronde, waarin we eerst werden opgemaakt met daarna een fotoshoot."

De Bergambachtse maakte voldoende indruk op de jury, met daarin ook Fred van Leer. "We zijn inmiddels al gebeld door Elite en krijgen binnenkort te horen hoe het verder gaat", vertelt Yvonne. Hoe ze de belangstelling voor haar dochter verklaart? "Blijkbaar heeft ze 'iets'. Een bepaalde uitstraling, oogopslag ofzo, wat de modellenbureaus bevalt."

Megan wacht de halve finale –in september- rustig af. "Ik vind het heel leuk en mijn vriendinnen ook. Ik ga er voor, maar als het niet lukt is het jammer."

Moeder Yvonne: "We lopen maar niet te hard van stapel. Gelukkig staat Megan er nuchter in en valt er geen grote droom aan duigen als ze onverhoopt niet uitverkozen wordt."

Robert van der Hek

Redacteur / coördinator van Het Kontakt - Krimpenerwaard

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden