Afbeelding
Foto: aangeleverd

Rietteam brandweer Krimpen a/d Lek ingezet in Aerdenhout

112 1.051 keer gelezen

KRIMPEN A/D LEK • Het speciale rietteam van de brandweer Krimpen aan de Lek spoedde zich dinsdagavond laat helemaal naar Aerdenhout. 

In de Noord-Hollandse plaats was brand ontstaan in de badkamer van een woning. Omdat het om een woning met een rieten dak ging, kwamen er meerdere brandweereenheden ter plaatse, waaronder de twee speciale rietenkapteams uit de regio Hollands Midden. 

“Ook het team uit Noordwijkerhout werd gealarmeerd”, aldus postcommandant Tim Brinkman van de brandweer Krimpen aan de Lek. “Bij een dergelijke brand rukken we altijd tegelijk uit. Met twee ploegen kun je je beter verdelen over een dak.”

De brand was snel onder controle. Brinkman: “Het was voor ons meer dan een uur rijden, maar door goede inzet van de plaatselijke brandweer is zeker erger voorkomen. Wij hebben het riet rond de schoorsteen verwijderd en uitgemaakt.” Bij de brand raakte niemand gewond.

Het was inmiddels de tweede uitruk voor het Krimpense rietteam dit jaar, geeft Brinkman aan. “Met de jaarwisseling moesten we al naar Hendrik-Ido-Ambacht voor een rietenkap-inzet.”

De brandweer van Krimpen aan de Lek is sinds december operationeel met haar rietenkap-brand-bestrijdingsteam. “In geval van een brand in een woning met rieten kap wordt onze expertise ingeroepen. De brandweer van Noordwijkerhout heeft dus ook zo’n team.”

Om te kunnen oefenen op hun specialisme, gaan de Krimpense brandweerlieden regelmatig naar Ouderkerk aan den IJssel. Brinkman: “Daar staat een oud huisje met rieten kap, waar we ons op kunnen uitleven. Echter gaat dit tegen de vlakte. Naast onze kazerne aan de Tiendweg komt daarom binnenkort een ‘huis’ met oefendak te staan. Het is in de vorm van een zeecontainer met een echt rieten puntdak. Zo kunnen we dicht in de buurt instructie geven.”

Martijn Kuiler

Redacteur Het Kontakt-Krimpenerwaard en Het Kontakt-Goudse Post

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie