Afbeelding
Foto: Bureau Rijnmond

Politie deelt beelden van bandenprikker

112 3.215 keer gelezen

CAPELLE A/D IJSSEL/KRIMPENERWAARD • De politie gaat er vanuit dat de dader van het lekprikken van banden in Capelle aan den IJssel en een deel van de Krimpenerwaard een en dezelfde persoon is. In het regionale opsporingsprogramma Bureau Rijnmond zijn donderdag beelden van hem getoond.

Volgens de politie is de bandenprikker actief sinds 17 november. Op de beelden is te zien hoe hij die ochtend een fiets steelt vanaf het erf van een boer in Krimpen aan de Lek. Daarna verlegt hij zijn terrein naar Bergambacht, Ammerstol en Lekkerkerk. Op 19 en 20 november steekt hij in Capelle aan den IJssel banden lek. Zijn meest recente acties zijn in de vroege ochtend van 24 november aan de Bermweg, de Merellaan en de omgeving van de Slotlaan ook in Capelle.

Inmiddels zijn er uit de Krimpenerwaard ruim honderd aangiftes binnengekomen van auto-eigenaren die de dupe zijn geworden van het werk van de bandenprikker.

Op de beelden draagt de man een donkerblauwe bubbelcoat en is te zien dat hij een bijzonder loopje heeft. Omdat hij vermoedelijk een scherp voorwerp bij zich heeft worden bewoners geadviseerd hem niet zelf te benaderen, maar direct de politie te bellen. 

De politie zegt zichtbare en onzichtbare maatregelen te hebben genomen tegen dit probleem: zo wordt er onder andere in de nacht extra gesurveilleerd door agenten. De politie vraagt mensen die meer weten over de getoonde man contact op te nemen via de Opsporingstiplijn op 0800-6070. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. Ook ontvangen ze graag nog aanvullende camerabeelden. 


Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie