• Richard Kunst troost zijn ploeggenoten.
• Richard Kunst troost zijn ploeggenoten. Foto: Gertrude de Vries

PKC verliest zaalkorfbalfinale van Fortuna na zinderende slotfase

Sportt 319 keer gelezen

ROTTERDAM/PAPENDRECHT • PKC heeft zaterdagmiddag de zaalkorfbalfinale verloren van Fortuna uit Delft.

De Papendrechtse korfballers kwamen aan het eind van de wedstrijd nog dichtbij, maar het lukte net niet om in de laatste minuten naast Fortuna te komen. Het werd uiteindelijk 22-21 voor Fortuna.

Op cruciale momenten waren rebounds voor Fortuna en maakten de Papendrechters overtredingen. Met name Richard Kunst werd diverse malen terug gefloten en moest zich zelfs melden bij de scheidsrechter omdat hij te wild speelde.

In de eerste helft kwam Fortuna op voorsprong en liep iets uit. Aan het eind van de eerste helft kwam PKC weer terug. Ruststand was 11-10 voor Fortuna.

Na de rust kwam PKC goed uit de kleedkamer, maar al snel nam Fortuna het heft weer in handen. De ploeg uit Delft nam afstand, zelfs tot vier punten. Na enkele omzettingen en opportunistisch spel kwam PKC weer terug tot 22-21, maar verder kwamen de Papendrechters niet.

De laatste, cruciale rebound was voor Thomas Rijgersbergen van Fortuna, die zijn afscheidswedstrijd speelde.

Coach Wim Scholtmeier was teleurgesteld en vond niet dat zijn ploeg ondergedaan had voor Fortuna. Wim: “Fortuna wilde in de rebound leunen. Ze schieten het eerste schot te hard en proberen het dan met het tweede schot. In een groot gedeelte hebben we het prima verdedigd. We hebben goals weggegeven en zij hebben het goed gedaan. Qua controle hadden we ze waar we ze hebben wilden, maar ze hadden meer geluk.”

“Zij maakten hun ballen goed af. Ze schieten een hoger percentage binnen. We kwamen met enkele omwisselingen nog dichtbij, maar dan is de tijd niet je vriend. Je moet mazzel hebben dat je wat mee krijgt, maar dat gebeurde niet altijd.”

Richard Kunst van PKC baalde na afloop verschrikkelijk: “Ik heb nu een klotegevoel. Het hele seizoen heb je hiervoor gewerkt en dan lukt het niet. We wisten dat het een close-game zou worden. Als het dan niet lukt, dan blijft teleurstelling over.”

Hij vervolgt: “De hele wedstrijd hadden we het geloof erin. Maar een paar beslissingen vallen de verkeerde kant op. Als het wel lukt om te scoren, dan krijg je het momentum. Maar dat gebeurde niet. Da’s zonde.”

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden