Afbeelding
Foto: Aangeleverd

VV Papendrecht ziet aantal minipupillen flink groeien

Sportt 192 keer gelezen

PAPENDRECHT • Voetbalvereniging Papendrecht begon het seizoen bij de allerjongsten met negen jongens. Inmiddels is dat aantal meer dan verdubbeld.

De spelers van 4 tot en met 6 jaar worden getraind en begeleid door Rob en Kylie. Gaandeweg kwamen steeds meer minipupillen proeftrainen en in de meeste gevallen leidde dat tot een inschrijving. Daardoor werd de ploeg zo groot dat in de persoon van Idris een derde begeleider aan JO7 is toegevoegd.

Trainingen
De groep is tijdens de trainingen in drieën gedeeld waardoor de kinderen veel persoonlijke aandacht krijgen. De begeleiders trainen gericht en op een leuke manier om de kinderen zo de basis van het voetballen te leren. Dit wordt gedaan door pass- en trapoefeningen, door verschillende partijvormen uit te leggen en te laten uitvoeren en nog veel meer.

VV Papendrecht heeft speciaal voor de spelers onder 7 een eigen veld aangelegd, het Cees van Swietenveld. Doordat de club nu ongeveer 20 minipupillen heeft, kunnen ze niet meer allemaal tegelijkertijd op dat veld trainen. Een deel van de groep traint nu op een ander veld zodat er ruimte genoeg is voor iedereen.

Activiteiten
Juist omdat vanwege de coronacrisis er helaas geen competitievoetbal is, probeert vv Papendrecht de jeugdvoetballers zoveel mogelijk aan te bieden. Zo werden en worden speciale evenementen en thematrainingen gehouden zoals eieren zoeken met Pasen en een Oranjefestijn rond Koningsdag. Tevens worden onderlinge wedstrijden georganiseerd, maar uiteraard hopen ze weer op wedstrijden tegen andere verenigingen, want dat blijft toch het leukste.

Proeftrainen
VV Papendrecht kent dus een flinke groei bij de mini’s, maar er is nog steeds ruimte genoeg voor nieuwe kinderen, zowel jongens als meisjes. Voor de meisjes geldt dat ze zo lang mogelijk bij de jongens blijven voetballen. Op latere leeftijd kunnen ze doorstromen naar een meidenelftal in de Meidenvoetbalacademie. Belangstellende kinderen kunnen komen proeftrainen: twee keer gratis meedoen zonder verplichtingen. Voor meer informatie: jeugd@vvpapendrecht.nl.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Afbeelding
Medewerkers Untied uit Papendrecht zamelen ludiek geld in voor dierenasiel Zakelijk 8 uur geleden
Afbeelding
Cultuurfeest op en rondom De Meent in Papendrecht Nieuws 10 uur geleden
Afbeelding
Motorrijder níet overleden bij ongeval op A15 bij Papendrecht update 11 uur geleden