• De duels tussen Koog Zaandijk en PKC waren vaak fysiek.
• De duels tussen Koog Zaandijk en PKC waren vaak fysiek. Foto: Richard van Hoek

PKC zet reuzestap naar landelijke zaalkorfbalfinale: winst met tien punten verschil

Sport 643 keer gelezen

PAPENDRECHT • PKC/Vertom heeft dankzij een soevereine 26-16 overwinning op Koog Zaandijk een grote stap gezet richting de landelijke zaalkorfbalfinale.

Koog Zaandijk (KZ) kwam goed uit de startblokken en kwam met 0-2 voor. Daarna kwam ook PKC scorend los, en werd de verdediging aangescherpt. De arbitrage hield de wedstrijd, waarin vanaf de start al veel fysieke duels uitgevochten werden, erg kort. Het was Sanne van der Werff die met de 4-3 PKC voor het eerst op voorsprong zette.

Reboundoverwicht
De thuisploeg kon de aanvallen vaak voortzetten dankzij het reboundoverwicht, waar KZ veelal éénschotsaanvallen speelde. Toch duurde het even voor PKC echt los kon komen. Met nog acht minuten in de eerste helft was het Bo Oppe die, na aanwijzingen van coach Jennifer Tromp in de time-out, het verschil naar drie tilde (8-5).

KZ-coach Tim Bakker begon met wisselen: Darren Krook kwam voor Kevin Dik maar de Koogers slaagden er niet in om voor rust het gat te verkleinen. Niet alleen de heren van PKC pakten veel rebounds, ook Brett Zuijdwegt pakte veel ballen. Vlak voor rust maakte ze bovendien de 11-6 en hoewel KZ via een rake strafworp van Zoë Engel nog wel wat terugdeed, was het verschil bij rust toch vijf goals dankzij de derde van Van der Werff (12-5).

Na rust bracht KZ-coach Tim Bakker Anouk Haars in de ploeg om wat meer rebounds te pakken en daarmee vaker te kunnen herhalen. De bezoekers begonnen erg scherp aan de tweede helft: met vier goals op rij werd het gat met PKC snel verkleind tot één (12-11).

Sanne staat op
Maar op dat moment stond Sanne van der Werff op. Twee doelpunten van haar en twee van Richard Kunst maakten dat KZ binnen no-time weer tegen een achterstand aankeek. Bovendien werd er heel goed verdedigd door PKC. Jelmer Jonker schakelde Marijn van den Goorbergh helemaal uit.

De Koogers konden niet genoeg brengen tegen PKC en met nog veertien minuten te spelen bij een 18-12 stand nam Bakker een time-out. Hij maande zijn ploeg de duels hard te maken, maar dat resulteerde vlak daarna in een strafworp voor Olav van Wijngaarden vanwege een herhaalde overtreding.

Kwaliteitsverschil
Het kansenoverwicht dat PKC had, deed KZ de das om. Zes minuten voor tijd was het verschil opgelopen tot negen doelpunten en was de wedstrijd gespeeld. Het kwaliteitsverschil was simpelweg te groot: PKC was KZ op alle fronten de baas en won afgetekend.

In de return op zaterdag 6 april zal KZ uit een ander vaatje moeten tappen, wil het PKC kunnen verslaan. De eerste ploeg die twee keer gewonnen heeft in de kruisfinales, gaat door naar de finale.

In de andere halve finale won DVO op bezoek bij LDODK. Het werd daar 14-16.

Bron: Korfballeague.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zestien pupillen van AAA presteren goed bij eerste competitiewedstrijd Sport 21 uur geleden
Afbeelding
Jongen belandt onder betonwagen na aanrijding op rotonde in Alblasserdam; komt net niet onder de wielen terecht 112 21 uur geleden
• Het monument van de Mission Belle.
Presentatie van herdruk boek Mission Belle in Nieuw-Lekkerland Nieuws 21 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden