• De dames van Smash vieren de overwinning op VOKO.
• De dames van Smash vieren de overwinning op VOKO. Foto: Aangeleverd

Smash’66 boekt op wilskracht belangrijke overwinning op VOKO

Sport 799 keer gelezen

PAPENDRECHT • De dames van Smash’66 hebben in het afgelopen weekend eindelijk weer eens een overwinning geboekt. Na een intense wedstrijd in Oosterhout werd er uiteindelijk met 2-3 gewonnen van VOKO. Een overwinning die hard nodig was in de strijd om lijfsbehoud in de promotieklasse.

De eerste set ging vanaf het eerste moment gelijk op. Beide ploegen deden verdedigend en aanvallend niet voor elkaar onder. De servicepass was bij Smash prima verzorgd, waardoor Marije den Ouden de aanvalsters goed kon bedienen. Verdedigend stonden Bijou van Gijzelen en Froukje Beärda prima hun mannetje en was alleen de gevaarlijke diagonaal-aanvalster van VOKO in staat regelmatig te scoren. Het was Smash dat het eerste setpoint kreeg op 23-24. Helaas werd dat weggewerkt en vervolgens kreeg VOKO de kans de set te beslissen. Dit wist Smash te pareren om uiteindelijk het vierde setpoint te verzilveren: 27-29.

In de tweede set nam Smash een voorsprong van 1-5. Door wat slordigheden liet de ploeg de Oosterhoutse dames echter weer terugkomen tot 8-8. Toen hervond de ploeg zich weer en met name aanvallend en blokkerend zorgden middenspeelsters Else Mieke Korporaal en Tessa Verbeet voor de nodige punten en liep Smash uit naar een 14-18 voorsprong. Iris Verhoeven zorgde met een goede serviceserie ervoor dat de set uiteindelijk met 19-25 werd binnengehaald.

De derde en vierde set waren niet goed en gingen dan ook verloren, waardoor een vijfde set de beslissing moest brengen. Smash begon niet goed aan de set en keek al snel tegen een 4-1 achterstand aan. Chimène van Gijzelen wist met een paar goede services de ploegen weer in evenwicht te brengen. Bij een stand van 8-7 werd er van kant gewisseld, waarna VOKO uitliep naar 12-10. Smash haakte aan en Laura Dessens bracht met een prachtige diagonale aanval de stand naar 12-13. Op nog twee strakke services van Tabitha van den Adel had VOKO geen antwoord, waardoor de winst met 12-15 naar Smash ging.

Aanstaande vrijdag 1 maart staat de belangrijke wedstrijd tegen Cegelec/ZUVO op het programma. Die wedstrijd vangt aan om 21.15 uur en vindt plaats in sportcentrum Blokweer.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17
Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden