• Het podium van de Junioren C 2010.
• Het podium van de Junioren C 2010. Foto: Aangeleverd

Internationaal succes voor ritmisch gymnastes van Olympia uit Papendrecht

Sport 1.203 keer gelezen

PAPENDRECHT • De ritmisch gymnastes van Olympia Papendrecht haalden zondag mooie resultaten tijdens een internationale wedstrijd in Hoofddorp.

De gymnastes van Olympia Papendrecht deden mee aan de Dreamcup in Hoofddorp. Er deden gymnastes mee uit Ierland, Spanje, Litouwen, Duitsland en België. De meisjes van Olympia lieten hun individuele oefening met hoepel, bal en zonder materiaal zien.

Er gingen negen medailles met de gymnastes van Olympia mee naar huis. De ochtendwedstrijd werd uitgevoerd door de jongste meisjes van de selectie. Zij zijn tussen de 9 en 11 jaar oud. Emily Visscher werd bij de Benjamins B 2014 2de, Liva van Orsouw werd bij de Pre-junioren C 2013 1ste en Jill van de Berg werd in deze categorie 2de. 

Bij de Pre-Junioren C 2012 werd Noémi Leihithu 5de en Regina Komandant 6de.

Eerste vijf plaatsen voor Olympia
De middag- en avondwedstrijd was voor de oudste meisjes van de selectie. Deze meisjes zijn tussen de 12 en 17 jaar oud. Bij de Junioren C 2011 werd Julia de Groot 3de en Marly Visscher werd 4de.

Bij de Junioren C 2010 waren de eerste vijf plaatsen voor de meisjes van Olympia. Sienna van Dordregt werd 1ste, Anneloes Wemmers 2de en Yuliya Boon 3de. Net naast het podium eindigde Bo Paans op de 4de plaats en Isabel van de Ploeg werd 5de. Aissa Coly nam de gouden medaille in ontvangst bij de Junioren C 2009. 

Als laatste waren de senioren C aan de beurt. Amélie van den Burgh werd 3de en Mirjam Vroegindeweij werd 4de.

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden