Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Wiekslagzwemmers verbeteren 33 records in derde ronde RWC

Sport 853 keer gelezen

ALBLASSERDAM/PAPENDRECHT • Tijdens de derde ronde van de Regio West Competitie hebben de

wedstrijdzwemmers van Wiekslag uit Alblasserdam maar liefst 33 records verbeterd.

Dat de zwemmers vorige week weer konden terugkeren naar thuisbad in Alblasserdam, was goed te merken aan het enthousiasme van de ploeg. Nu er weer de hele week gezamenlijk getraind kan worden in het hernieuwde Blokweer, was er overduidelijk sprake van een extra boost in de motivatie.

Extra spannend
Voor zwemmers Lotte (B) en Alex was deze wedstrijd extra spannend, het was de eerste keer dat zij meededen. In het wedstrijdbad van Sportcentrum Papendrecht werden onder leiding van hoofdtrainster Yolanda Nunes maar liefst 33 persoonlijke records verbeterd. De relatief jonge ploeg hield zich daarmee staande in een veld van acht verenigingen, die op een aantal nummers ook volwassen zwemmers in kunnen zetten.

Bij de meisjes lieten Julie, Fabienne en Rosalie de meest spectaculaire verbetering in hun tijden zien. Julie op de 50m vrij, Fabienne en Rosalie beiden op de zo gevreesde 100m vlinder. Bij de jongens was het David die een mooie PR boekte op de 100m rug.

Beste kant
Ook in de estafettes die op het programma stonden, liet Wiekslag zich van de beste kant zien. Al vroeg in het programma noteerden Jasmijn, Floris, Ivo en Lotte (V) een 1e plaats in de 4 x 50 wissel t/m 15 jaar. Aan het einde van de wedstrijd stonden er nogmaals twee estafettes op het programma. Met de 4 x 50m wissel zwommen Kees, Floris, Robin en Ivo zich tussen de senioren naar een knappe tweede plaats. En dat terwijl Floris het water ternauwernood had verlaten, omdat hij even daarvoor nog zijn eigen 50m vrij had afgerond.

In de 4 x 50m vrij zwommen ook David, Rosalie, Lotte (V) en Ghalil naar de tweede plaats. Uiteraard hartstochtelijk aangemoedigd door de rest van de Wiekslaggers op de kant. Met een totaal van 468 punten zwom Wiekslag naar een verdiende tweede plaats.

In de totaalstand in poule B staat de ploeg nu op een mooie vierde plek. Met nog één competitieronde te gaan, blijft zelfs een derde plaats in het zicht. De volgende ronde is op zaterdag 6 april.

Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app