• Tabitha Zanen verdedigt een aanval van Donkisjot.
• Tabitha Zanen verdedigt een aanval van Donkisjot. Foto: Henk Ossel

Kwakkelend Smash’66 pakt alsnog een punt

Sport 691 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De dames van Smash’66 bevinden zich in een moeilijke fase. Toch was er voor de ploeg die door diverse oorzaken kampt met personele problemen een lichtpuntje. Tegen de nummer 2 Donki Sjot uit Den Dungen werd de laatste set verdiend gewonnen en kon de ploeg alsnog een puntje bijschrijven.

In de wetenschap dat er in 2024 nog niet was gewonnen en met slechts zeven dames moest Smash’66 proberen punten te pakken tegen de nummer 2 uit de competitie. Door een paar slordigheden en een aantal foute services keek men al snel tegen een achterstand aan in de eerste set. Toch herstelde Smash zich en wist in elk geval te voorkomen dat Donki Sjot verder uitliep. Dichterbij lukte echter ook niet waardoor de eerste set met 19-25 naar de Brabantse ploeg ging.

In set 2 en 3 wist Smash niet het niveau te bereiken dat nodig was om de tegenstander onder druk te krijgen. Hoewel er heel hard werd gewerkt, kregen de dames geen vat op de aanvallen van Donki Sjot. Ze waren niet bij machte aanvallend voldoende te scoren tegen de goed verdedigende tegenstander. Met name het ontbreken van de stabiliteit in passing en het niet kunnen opvoeren van de servicedruk, waren de elementen die de doorslag gaven, zodat na drie sets een 0-3 stand op het scorebord stond.

In de laatste set kreeg Smash de zaak weer op de rails. Ineens was er wel voldoende servicedruk en doordat de passing veel beter werd verzorgd, kon er ook aanvallend weer potten worden gebroken. Na een 14-10 voorsprong was er even een dipje maar vanaf 14-14 werd de positieve drive weer gevonden. Gedecideerd werd de set uitgespeeld en met 25-18 gewonnen. Een morele opsteker, omdat de ploeg hiermee aantoonde dat ze ook in deze moeilijke periode in staat is om sets te winnen.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app