Afbeelding
Foto: Aangeleverd

ZPC Wiekslag aan de slag met wervende ideeën richting heropening zwembad

Sport 587 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De Alblasserdamse zwemvereniging Wiekslag heeft vrijdag 24 november een bijeenkomst gehouden over de toekomst van de club. Ruim 60 leden en oud-leden dachten mee over onderwerpen als ledenwerving en clubbinding, omdat het ledenaantal in de afgelopen tijd afgenomen is.

De leden van de Alblasserdamse zwem- en poloclub (ZPC) kijken reikhalzend uit naar de heropening van zwembad Blokweer. Sinds de plotselinge sluiting van het bad wegens roestvorming op de zwembadbak op 1 februari 2022 heeft de club uit moeten wijken naar zwembaden in de regio.

Dankzij deze baden en de hulp van diverse zwemverenigingen in de omgeving kon er de afgelopen tijd toch getraind worden en konden er zwem- en waterpolowedstrijden worden gespeeld. Maar de spreiding over diverse baden en het trainen op lastige trainingstijden heeft het ledenaantal en de binding met de club geen goed gedaan. Ook doordat dit volgde op een lange periode met sluitingen en beperkende maatregelen die voor zwembaden golden tijdens de coronapandemie.

In de jaren voor de pandemie nam het ledenaantal juist gestaag toe, vooral door de impuls van het nieuwe zwembad wat in 2014 werd geopend. Op het hoogtepunt in 2017 waren er 385 leden. Na 2019 is het ledenaantal met 35 procent gedaald. Dankzij het organiseren van diverse sponsoractiviteiten en ondersteuning vanuit sponsoren, externe fondsen en de gemeente Alblasserdam is ZPC Wiekslag overigens financieel nog steeds gezond.

Naar verwachting wordt zwembad Blokweer eind januari heropend en start er een nieuwe fase voor de vereniging, die vorig jaar september haar 50-jarig jubileum vierde. Alle trainingen, wedstrijden en activiteiten kunnen dan weer op één locatie plaatsvinden. 

In voorbereiding hierop werd in de bar van zwembad Blokweer daarom vrijdag een clubavond georganiseerd waar (oud-)leden meedachten over de toekomst van de club. Na een toelichting door voorzitter Ronald Zijderveld gingen de leden in thematafels aan de slag.

Er werden veel ideeën geopperd om nieuwe leden te werven, bestaande leden te behouden, activiteiten te organiseren en de binding met de club te verbeteren. Ook de verenigingsondersteuner van de gemeente Alblasserdam was aanwezig om mee te denken over de plannen. De opbrengst van de thematafels wordt door een werkgroep verwerkt in een plan van aanpak voor de komende jaren.

De avond werd afgesloten met een gezellige pubquiz. De aanwezigheid van het grote aantal leden en de enthousiaste inbreng vormde een mooie warming-up voor de periode na de heropening van het zwembad. 

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app