Afbeelding
Foto: Stockfoto 123RF

Dames Smash’66 vechten zich twee keer knap terug

Sport 554 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De dames van Smash’66 hebben zich prima herpakt na de zure thuisnederlaag van afgelopen week. In Zundert werd ZUVO met 0-4 verslagen, namen de dames de volle vijf punten mee naar Alblasserdam en klommen naar de vijfde plaats op de ranglijst.

Beide ploegen waren in de eerste set aan elkaar gewaagd. Het ging continu gelijk op en er was nooit meer dan twee punten verschil. Dat bleef zo tot het eind van de set waar de achilleshiel van ZUVO werd blootgelegd: toen het spannend werd maakten ze kostbare foutjes. Smash kon profiteren en trok met 23-25 de set over de streep.

De tweede set gaf een ander beeld. Smash startte goed en nam een voorsprong. Maar gaandeweg werd de Alblasserdamse ploeg slordiger, werd de communicatie minder en moest op 13-9 een eerste time-out worden genomen. Toch was het lek niet boven want het gat groeide tot 18-12. Na een tweede time-out nam Marije den Ouden de spelverdeling over en dat had effect. Aanvallers scoorden weer punten, de verdediging functioneerde weer en bij ZUVO ebde het vertrouwen weg. Na een prima serviceserie van Laura Dessens waren de rollen ineens geheel omgedraaid. Hoewel ZUVO het eerste setpoint nog kon wegwerken verzilverde Smash het tweede met 23-25.

De derde set was nog extremer dan de tweede. Door veel eigen foutjes en een paar scheidsrechterlijke dwalingen keek de Alblasserdamse brigade op 19-9 tegen een schier onmogelijke achterstand aan. Na een time-out en een wisseling van spelverdeelster mocht Tabitha Zanen bij een 19-10 stand gaan serveren. Met de druk van haar service wist ZUVO geen raad waardoor ze aanvallend vleugellam werden. Ballen die alsnog terugkwamen werden door libero Bijou van Gijzelen prima verwerkt, goed verdeeld door Britt van den Boogaard en door aanvallers Eva Wessels en Else-Mieke Korporaal resoluut afgemaakt. ZUVO wist niet wat hen overkwam en bij 19-23 was er slechts verbazing en verbijstering op hun gezichten te lezen. Drie ballen later was de set met 20-25 binnen.

In de vierde set was het Zundertse verzet gebroken. Ook omdat Liesbeth Hartman en Froukje Bëarda verdedigend en aanvallend een perfecte set speelden. Uiteindelijk stond er 12-25 op het scorebord.

Komende vrijdag gaan de dames proberen een mooi vervolg aan deze overwinning te geven in de thuiswedstrijd tegen Dunamis uit Goirle. De wedstrijd begint in Sportcentrum Blokweer om 21.15 uur.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie