Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Valse start in de zaal voor CKC Kinderdijk

Sport 384 keer gelezen

ALBLASSERDAM • De korfballers van CKC Kinderdijk hebben afgelopen zaterdag bij de start van het nieuwe zaalseizoen direct punten verspeeld. De ploeg van trainer Tim van den Berg verloor de openingswedstrijd in de Eerste klasse H met 23-22 op bezoek bij Merwede.

Kinderdijk begon voortvarend. In een goedgevulde en sfeervolle sporthal De Stoep in Sliedrecht bracht Jenthe Vlieg met een doorloper de ploeg uit Alblasserdam al snel op een 0-1 voorsprong. Daarna bouwde Kinderdijk de score langzaam verder uit. Mede via goals van een vlijmscherpe Veerle van der Burgh (met zeven doelpunten topscorer van de wedstrijd) stond halverwege de eerste helft zelfs een 6-10 tussenstand op het scorebord. Dat Kinderdijk uiteindelijk niet met een voorsprong de rust in ging, had het voornamelijk aan zichzelf te wijten. Verdedigend liet de ploeg te veel steken vallen, waardoor Merwede plots weer in de wedstrijd kon komen. Beide teams zochten uiteindelijk bij een 14-14 ruststand de kleedkamers op.

Na de pauze ging de wedstrijd lange tijd gelijk op. Geen van beide teams kon een echte vuist maken, waardoor het in Sliedrecht tot het laatste moment spannend leek te gaan worden. Toch was het thuisploeg Merwede dat in de slotfase opeens een gat van drie punten wist te slaan. Kinderdijk perste er nog een slotoffensief uit, maar kwam de klap niet meer te boven. Bij een 23-22 stand floot arbiter Martijn van der Meer voor het eindsignaal.

De nederlaag betekende een flinke domper voor Kinderdijk. De ploeg was na een succesvol najaar, waar het promotie naar de Hoofdklasse veld had afgedwongen, met de nodige ambitie aan het zaalseizoen begonnen. Kinderdijk zal aankomende zaterdag in het thuisduel met het Zwijndrechtse Albatros proberen de eerste competitiezege van het zaalseizoen te pakken. Aanvang in sporthal Molenzicht in Alblasserdam is 16.10 uur.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Afbeelding
Flinke botsing tussen twee auto's op Kennedylaan in Papendrecht 112 22 uur geleden
Afbeelding
'Eén op tien inwoners Alblasserdam slachtoffer discriminatie seksuele voorkeur of genderidentiteit' Nieuws 23 uur geleden
Afbeelding
Back to the Sixties in Ridderkerk met Alblasserdamse inbreng Nieuws 23 uur geleden