• De beide teams met de schaal.
• De beide teams met de schaal. Foto: Aangeleverd

Papendrecht G1 legt kampioen op de pijnbank

Sport 721 keer gelezen

PAPENDRECHT • Kersvers kampioen van de 2e klasse Papendrecht 1 dacht dat deze week het moment was om af te rekenen met de angstgegner G1. Die gedachte leek vooraf niet eens zo verkeerd. De boys van het eerste bevonden zich tenslotte in een overwinningsroes na het meer dan verdiende kampioenschap en de razendsnelle terugkeer naar de 1e klasse.

Trainer Johan Sturrus wist dan ook niet hoe snel hij een uitnodiging aan de G-voetballers moest versturen. IJzer moet je tenslotte smeden als het heet is. Ondanks dat de G-spelers van een kort voorjaarsreces genoten, werd het verzetje tegen het rood-zwarte paradepaardje direct geaccepteerd. En zo kwamen beide teams op zaterdagochtend 6 mei op het hoofdveld van het Slobbengors tegenover elkaar te staan. Omdat wedstrijden als deze vragen om alleen de allerbeste leidsman, was erevoorzitter Bram Blom bereid gevonden als scheidsrechter te fungeren.

Papendrecht 1 trad met de sterkst mogelijke opstelling aan en ook op de bank was iedereen aanwezig (trainer, assistent-trainer, keeperstrainer, leider). Direct nadat er voor het begin was gefloten, acteerde Papendrecht 1 nerveus en gehaast terwijl het G-team het balletje in alle rust rond liet gaan. De G-begeleiding had gekozen om te spelen met een ‘ruit’ op het middenveld en een hele, hele, hele diepe spits. En die tactische vondst bleek goed voor een eenvoudige edoch meer dan terechte overwinning. De kampioenen deden echt wel hun best maar tegen het hechte G-collectief was geen kruid gewassen. En al gooide het duo Van Rooijen/Molenaar er hun smerigste tackles uit, werd heimelijk met een man meer gespeeld en werd het eigen doel omgedraaid, het eerste bungelde van begin tot eind kansloos aan het elastiek. Dat kwam ook doordat op advies van assistent Richard Nardten doelman Roy Rijntjes als veldspeler was opgesteld.

Omdat de zoveelste verliespartij wel heel pijnlijke vormen aannam, besloot scheids Blom het eerste elftal na een kwartier uit zijn lijden te verlossen bij een stand van 9-7 in het voordeel van uiteraard, het oppermachtige G1. Om de pijn te verzachten werd nog een penaltyserie afgewerkt maar ook dat leverde geen winst op voor de mentaal geknakte kampioen. Het 7-7 gelijkspel werd als winst van de Champions League gevierd, waardoor de geplande training achteraf, begrijpelijkerwijs, werd geschrapt. Gelukkig is er voor de mannen van het eerste alle tijd om de wonden te likken en topfit aan de start van het nieuwe seizoen te verschijnen. De spelers van het G-team zien een nieuwe uitnodiging voor een onderling treffen volgaarne tegemoet.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

• Wethouder Arno Janssen.
Wethouder wil niet bemiddelen bij onrust Kraaihoek Noord in Papendrecht (maar wel overleggen) Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Kinderen adopteren oorlogsmonument in Alblasserdam en staan stil bij oorlog en vrijheid Nieuws 7 uur geleden
Afbeelding
PAB hekelt online enquête over windturbines: 'Je kan niet eens aangeven dat je tegen bent!' Nieuws 11 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden