Afbeelding
Foto: Printscreen wedstrijd

PKC wint zaalkorfbalfinale met overmacht van DVO en schrijft geschiedenis

Sport 907 keer gelezen

ROTTERDAM/PAPENDRECHT • PKC/Vertom heeft zaterdagmiddag 15 april met overmacht de zaalkorfbalfinale gewonnen van DVO uit Bennekom.

PKC speelde een galapartij en gaf DVO geen enkele kans op een goede uitslag. Het stond al snel 4-0 voor de Papendrechters die daarna verder uitliepen en geen spaan heel lieten van DVO. Ruststand was 18-9 voor PKC.

PKC speelde ook in de tweede helft bijzonder goed, alhoewel er wat minder schotpogingen ingingen dan in de eerste helft. Het werd uiteindelijk 33-20 voor PKC. Daarmee gaat deze finale de recordboeken in. Nooit eerder werden er zoveel doelpunten gescoord in een finale en nooit was het verschil in de score zo groot.

Bij PKC speelde de 18-jarige Romy de Rijke een prima wedstrijd. Zij verving de geblesseerde Brett Zuidwegt, die vorige week in de kruisfinales uitgevallen was.

Er waren bij PKC geen zwakke schakels aan te wijzen. Iedere speler haalde het beste uit zichzelf en het team speelde geweldig samen. Uitblinkers waren Richard Kunst en Jelmer Jonker.

Invaller Arjen van Houwelingen, hij verving halverwege de tweede helft Laurens Leeuwenhoek, scoorde bij zo ongeveer zijn eerste balcontact en liet daarmee zien dat er geen tweede keuze is bij PKC. 

Jelmer Jonker werd verkozen tot speler van de wedstrijd. Jelmer reageerde daarop na afloop van de wedstrijd: “We hebben goed seizoen gespeeld. We weten dat we beter zijn dan DVO en we waren allemaal heel gretig om het te laten zien. Iedereen was goed bij ons. Verdedigend zetten we goed druk, daar hebben we het op gewonnen.”

Coach Wim Scholtmeijer was euforisch na afloop van de wedstrijd: “Ik vond het verschil in alles heel groot met DVO. Wij schoten heel goed. Vaak is het schotpercentage in Ahoy lager dan normaal. Maar dat was nu niet het geval."

"En wat zeg je dan in de rust, als je zoveel punten voorstaat? Dan moet je niet toegeven aan het gevoel dat het niet meer mis kan gaan. Maar de tweede helft ging eigenlijk nergens meer over. Niet de leukste wedstrijd voor het publiek, maar voor ons fantastisch natuurlijk!”

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

• Laurens Leeuwenhoek scoort de 4-13.
• Spelers en fans vieren feest na afloop van de gewonnen finale.
Afbeelding
Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Afbeelding
PvdA Alblasserdam: 'Waarom vertraagt het college het LHBTIQ+ beleid?' Nieuws 6 uur geleden
Afbeelding
Politie neemt vijf verwaarloosde pony's in beslag in Oud-Alblas: 'Ze waren erg mager' update 21 uur geleden
Afbeelding
Bezoekersmiddag van berging Hawker Typhoon vliegtuig in Alblasserdam op 7 maart Nieuws 23 feb, 12:24