• De winnende meiden van Olympia.
• De winnende meiden van Olympia. Foto: Aangeleverd

Goud, zilver en brons voor Olympia-meisjes uit 2008

Sport 728 keer gelezen

PAPENDRECHT • Op zaterdag 18 maart mochten de meisjes van de selectie Ritmische Gymnastiek van Olympia naar Heinenoord voor de tweede plaatsingswedstrijd. Alle meisjes nemen deel in de Tweede Divisie en hopen zich na drie kwalificatiewedstrijden te plaatsen voor het Nederlands Kampioenschap. De vorige wedstrijd in januari was sensationeel, want toen namen de meisjes met elkaar elf medailles mee naar huis.

Om 8.00 uur mochten de Benjamins aantreden met hun baloefening. Er was goed te zien dat er de afgelopen weken hard getraind was op de netheid van de oefening. Alle ballen werden hoog de lucht in gegooid en netjes opgevangen met twee en soms ook al met één hand. In het geboortejaar 2014 beet Kayleigh Kirchyunger het spits af en zette een mooie hoge score neer. Tijdens de prijsuitreiking bleek dat niemand zich aan deze score kon wagen en kreeg Kayleigh dan ook het goud omgehangen. In hetzelfde geboortejaar 2014 werd Enora Verveer derde, Leah Zwaan vijfde, Liva Akpullukcu zesde en Julia van Stiphout werd in deze categorie negende. In het geboortejaar 2013 kreeg Milou van Leeuwen het zilver omgehangen en werd Jill van de Berg elfde.

Daarna mochten de Benjamins een duo-oefening Zonder Materiaal laten zien. Hierbij is het belangrijk netjes synchroon te werken en worden er verschillende onderdelen samen uitgevoerd door middel van liften of koprollen, radslagen en overslagen over elkaar heen of onder elkaar door. Enora en Liva behaalden een vijfde plaats, Milou en Kayleigh werden zesde en Julia en Leah werden zevende. Leah mocht ook nog een keer op met Jill, maar toen verliep de oefening niet in de juiste richting en werden de meisjes samen twaalfde.

Daarna was het de beurt aan de Pre-junioren. Ook zij mochten hun duo-oefening laten zien aan het publiek en de deskundige jury. Sophie en Lova mochten op het hoogste schavot plaatsnemen en de gouden medaille in ontvangst nemen. Julia en Marly eindigden op een mooie negende plaats.

Daarna mochten deze meisjes ook nog individueel de vloer op en hun baloefening laten zien. In geboortejaar 2012 werd Lova van der Graaf eerste. In geboortejaar 2011 werd Julia de Groot eerste, Sophie van Leeuwen vierde en Marly Visscher dertiende.

Daarna was het de beurt aan de Junioren. Zij lieten dit keer een lint-oefening zien. De jury beoordeeld de oefening op moeilijkheid met lichaam, moeilijkheid met het lint, de artistieke uitvoering en de netheid.

In geboortejaar 2008 werd het hele podium bezet door meisjes van Olympia. Isabel van der Ploeg werd eerste, Sienna van Dordregt tweede en Anneloes Wemmers derde. Op de vijfde plaats eindigde Mirthe Raimond en Yuliya Boon werd hier zesde. In geboortejaar 2008 werd Mirjam Vroegindeweij derde en mocht de bronzen medaille mee naar huis nemen. Sanne van de Berg werd in deze categorie zesde.

Als laatste was het de beurt aan de Senioren. Zij lieten een lint- en hoepeloefening zien. Amélie van de Burch en Alicia Lagewaard maakte ook dit keer het medaillefeest voor Olympia compleet. Want zij eindigden op de eerste en derde plaats. In totaal dus twaalf medailles mee naar huis voor de gymnastes van Olympia.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden