• Roy Hoornweg en Arjan Maat.
• Roy Hoornweg en Arjan Maat. Foto: Aangeleverd

Roy Hoornweg beleeft topweek met sponsor en parcoursrecord

Sport 1.941 keer gelezen

PAPENDRECHT • Afgelopen week was een topweek voor atleet Roy Hoornweg, met een nieuwe sponsor en een goede uitdaging tijdens de Drechtstadloop, waar hij samen met een Belgische atleet onder het zeer snelle parcoursrecord dook.

De euforie begon vorige week woensdag. De nasleep van de wereldrecordpoging op de loopband is lang niet afgerond. Nog elke week heeft Hoornweg overleggen om zijn boodschap duidelijk te maken naar de buitenwereld en vooral in de Drechtsteden. Soms bij potentiële sponsoren, maar vaak ook bij basisscholen in Papendrecht. Bewegen is essentieel en moet de standaard worden voor de jeugd en eigenlijk voor iedereen.

De potentiële sponsor van woensdag was Maat transport. Een bedrijf wat al sinds 1930 in gevestigd in Alblasserdam en belangrijk is in onze Drechtsteden. Directeur Arjan Maat een bevlogen ondernemer met een groot sporthart. Zelf voorzitter van vv Alblasseerdam en op de hoogte van de meeste sporten, ging het gesprek aan met Hoornweg en dit leidde tot een driejarig contract en daarom zal Maat de komende jaren met vele anderen, Roy naar zijn droom helpen: de Olympische Spelen in Parijs 2024.

Met deze euforie op zak moesten de benen gaan spreken tijdens de Drechtstadloop in Dordrecht. De concurrentie was hoog en Hoornweg keek hier naar uit. Eindelijk weer een echte wedstrijd, man tegen man, in plaats van het tempo zo lang mogelijk steady houden en handhaven als tempomaker. De weersomstandigheden waren heroïsch, wind, regen, nog meer regen en kou, maar toch startte bijna 1000 man aan de halve marathon. Samen met Yannick Michels kop over kop richting de finish waar de gehele race een heel strak tempo van 3.03 minuten per kilometer werd gehanteerd (19,6 kilometer per uur)

Met nog twee bochten te gaan werd de eindsprint ingezet. Hoornweg miste net de scherpte om aan te haken, Yannick kreeg een gaatje en Roy wist dit helaas niet meer te dichten. Ze doken allebei met respectievelijk 1.04.35 en 1.04.38 onder het parcoursrecord, wat op naam stond van Titus Kirwa Komen uit Kenia.

Al met al een topweek, zowel maatschappelijk als op sportief gebied. De beste combinatie, aldus Hoornweg. “Ik hoop dit zo lang mogelijk vol te houden met als kers op de taart die Olympische droom te verwezenlijken.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app