• De Papendrechtse vrouwen zijn de competitie uitstekend begonnen.
• De Papendrechtse vrouwen zijn de competitie uitstekend begonnen. Foto: Aangeleverd

Papendrecht vrouwen starten competitie met zege

Sport 717 keer gelezen

PAPENDRECHT • Het eerste vrouwenteam van vv Papendrecht is de competitie dinsdag 4 oktober uitstekend begonnen. SV Charlois vrouwen 2 werd met 6-0 opgerold.

Papendrecht ging direct vanaf het eerste fluitsignaal in een 4-3-3 opstelling op zoek naar de openingstreffer. Het duurde tot halverwege de eerste helft voordat het zover was. Na een heerlijke combinatie zette Petra voor en Chantal zette de 1-0 op het bord. Charlois maakte het Papendrecht soms lastig met lange ballen op de snelle buitenspeelsters. Naomi en Shirley wisselden even van kant en dat leidde in minuut 28 tot de 2-0. Petra gaf een steekbal op Naomi en zij rondde keurig af. De Rotterdamse dames bleven met speldenprikken de Papendrechtse verdedigers en de goed keepende Alicia testen. Die vormden deze avond echter een onneembare vesting. Vlak voor rust was Petra alleen op weg naar het Charlois-doel toen zij in het strafschopgebied werd neergehaald. De toegekende elfmeter werd door Petra zelf benut. 3-0 was tevens de ruststand.

Na de lovende woorden in de kleedkamer begon Papendrecht ongewijzigd aan de tweede helft. Ook na rust schoten de rood-zwarten voortvarend uit de startblokken. Het bleef achterin oppassen omdat Charlois nog niet wilde opgeven. In de 56e minuut stelde Naomi na een fraaie actie Petra in de gelegenheid om de 4-0 tegen de touwen te schieten. Papendrecht bleef goed combineren. Een klein kwartier voor tijd maakte Chantal de 5-0. De vrouwenhoofdmacht van VV Papendrecht wilde per se de nul houden. Samantha kwam er daarom in als extra slot op de deur en het elftal ging over op een iets behoudender 4-4-2-systeem. Desondanks was het de thuisploeg die de laatste treffer van de wedstrijd scoorde. Na vroeg opvangen op het middenveld konden Shirley en Petra richting de doelvrouwe van Charlois. Het was uiteindelijk Petra die voor de 6-0 eindstand zorgde.

Papendrecht vrouwen 1 is met deze ruime thuiszege prima van start gegaan in de competitie. De volgende wedstrijd is uit tegen RCD.