Afbeelding
Foto: nl.123rf.com

Succesvol debuut schaakvereniging Pascal in 1e klasse

Sport 530 keer gelezen

PAPENDRECHT • Op dinsdagavond 27 september debuteerde Pascal 1 na vele jaren weer in de 1e klasse van de Rotterdamse schaakcompetitie. Het werd een succesvol optreden tegen het eveneens gepromoveerde Maassluis 1.

Op papier ontliepen de teams elkaar nauwelijks, dus kon het een spannende avond worden en dat werd het ook. Al vroeg in de avond zette Jo Pattinama de 1-0 op het bord door winst aan bord 8. Daarna volgde Meinte Smink met een evenwichtige remise aan het eerste bord. Johan Steenbergen kon het niet bolwerken aan bord 5 en moest opgeven, waardoor de stand weer in evenwicht kwam.

Intussen wist Hans van den Beukel zijn partij in zijn voordeel te beslissen en stond de thuisploeg weer op voorsprong. Door twee zwaar bevochten remises van invaller Michael Bijkerk aan bord 7 en Kees van Meerkerk aan bord 4 bleef de voorsprong in tact, waarna Melvin Holwijn het beslissende punt wist binnen te harken op bord 2. Hij won knap in een ogenschijnlijk lastige stelling van zijn sterke opponent. De spannendste en de langste partij werd gespeeld door Bert Terlouw aan bord 3. Helaas moest Bert uiteindelijk het onderspit delven, maar de winst voor de thuisclub stond toen al vast.

Door deze nipte 4,5-3,5 overwinning is de start van het seizoen voor Pascal 1 veelbelovend.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Buurman blust brand in woning P.C. Hooftlaan in Papendrecht 112 17 apr, 16:34
• Annemarie van Heijningen met haar hond Siem.
'Dat doet-ie anders nooit' van Annemarie van Heijningen uit Alblasserdam: Komisch boek met een boodschap Nieuws 17 apr, 14:21
Afbeelding
Qbuzz voert actie voor veiligheid en zet treinen, trams en bussen zaterdag drie minuten stil Nieuws 17 apr, 14:08

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden