Afbeelding
Foto: 123RF.com

Thomas Verhoeven uit Papendrecht naar EK Zwemmen

Sport 439 keer gelezen

PAPENDRECHT • Papendrechter Thomas Verhoeven (25) gaat deze zomer naar de Europese Kampioenschappen Zwemmen (EK) die vanaf 11 augustus in het Italiaanse Rome gehouden worden.

De zwemmer komt individueel aan de start voor de vijftig meter vlinderslag. De estafetteteams worden tijdens het evenement bekend gemaakt door de KNZB (Koninklijke Nederlandse Zwembond).

Eerder zei Verhoeven, die in clubverband bij Feijenoord Albion Swimming uit Rotterdam traint, tegen deze krant dat zijn doel voor de EK ‘de finale te zwemmen finale en dat te doen in een persoonlijk record’. Die tijd van 23,22 seconden zwom de Papendrechter afgelopen april. Twee weken geleden, tijdens de Wereld Kampioenschappen (WK) in het Hongaarse Boedapest, werd Verhoeven gedeeld 23e in de series. Samen met Egyptenaar Abdelrahman Sameh zette hij een tijd van 23,64 seconden neer.

Naar eigen zeggen zwom de vlinderspecialist toen ‘te gretig’. “Op mijn weg naar de Italiaanse hoofdstad moet vooral het te gretig zwemmen uit mijn systeem en dat ik mij goed focus op het naar achteren duwen van het water waarbij de hoeken van mijn handen goed zijn en mijn heupen in de juiste positie”, aldus Verhoeven.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Kerken van Alblasserdam verzorgen Herdenkingsdienst op 4 mei Nieuws 18 apr, 11:57
Afbeelding
Politie pakt Papendrechter op bij oprollen internationaal phishing-netwerk Nieuws 18 apr, 11:24
Afbeelding
Gratis autobanden oppompen op parkeerplaats Sportcentrum Papendrecht: in alle opzichten mileuvriendelijk Nieuws 18 apr, 08:17

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden