Afbeelding
Foto: Aangeleverd/Stock

Gemeente Papendrecht sluit vanaf 26 april tijdelijk twee BSO-locaties van Fit-Kidz

Nieuws 870 keer gelezen

PAPENDRECHT • De twee BSO-locaties van Fit-Kidz aan de Kamerlingh Onneslaan (Buiten BSO) en aan de Andoornlaan (Sport BSO) gaan tijdelijk dicht. Het gemeentebestuur van Papendrecht heeft dat besloten, zodat de veiligheid en de kwaliteit op beide locaties structureel wordt hersteld door Fit-Kidz.

Het gaat om een tijdelijke exploitatiestop voor een periode van maximaal drie maanden, die ingaat op vrijdag 26 april. De gemeente stelt deze maximale termijn van drie maanden vast voor het nemen van maatregelen door de aanbieder om te voldoen aan de kwaliteitseisen uit de Wet kinderopvang.

Toezicht houden
GGD Zuid-Holland Zuid houdt toezicht op beide BSO-locaties en controleert of de aanbieder zich ook daadwerkelijk houdt aan de opgelegde tijdelijke exploitatiestop.

“Als college betreuren wij het dat we dit besluit hebben moeten nemen om over te gaan tot een tijdelijke exploitatieverbod. Er blijven structureel zorgen bij ons over de veiligheid en kwaliteit van de kinderopvang geboden door Fit-Kidz”, vertelt wethouder Arjan Kosten van de gemeente Papendrecht.

Welzijn van de kinderen het belangrijkst
“Wij beseffen heel goed dat we met dit besluit alle ouders en verzorgers, kinderen en medewerkers op deze twee BSO-locaties raken. Maar het welzijn van de kinderen is het meest belangrijke bij de opvang.”

“Het is belangrijk dat de kinderopvang die wordt aangeboden in Papendrecht voldoet aan de wet- en regelgeving. Zodat we weten dat kinderen verantwoord worden opgevangen. Daarom hebben we als college deze stap genomen, al is het geen makkelijk besluit geweest en hadden wij het ook graag anders gezien.”

Definitief exploitatieverbod dreigt

De aanbieder moet op eigen initiatief gaan aangeven bij de gemeente dat alle tekortkomingen zijn verholpen en dat hij klaar is voor een nieuw GGD-onderzoek voor de BSO-locaties van Fit-Kidz aan de Kamerlingh Onneslaan (Buiten BSO) en aan de Andoornlaan (Sport BSO).

Dit kan hij doen binnen de termijn van drie maanden tussen 26 april en 26 juli. Als de aanbieder dit niet doet, volgt een definitieve uitschrijving uit het Landelijk Register Kinderopvang.

Ook overtredingen op Peuterpark

Op 8 september 2023 zijn er ook op de peuterspeelzaal ‘Peuterpark’ van Fit-Kidz tijdens het jaarlijkse onderzoek door GGD Zuid-Holland Zuid overtredingen geconstateerd. Daar loopt eveneens een handhavingstraject, wat nog niet afgerond kon worden. Ook hier wil de gemeente bereiken dat de veiligheid en kwaliteit op deze locatie structureel worden hersteld door de aanbieder van Fit-Kidz. En dat de opvang voldoet aan de Wet Kinderopvang.

Ouders die vragen hebben kunnen op www.papendrecht.nl/kinderopvang meer informatie vinden over toezicht en handhaving bij kinderopvang. Voor de inspectierapporten van de GGD kunnen ouders kijken op de website van het landelijk register kinderopvang. Zie www.landelijkregisterkinderopvang.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zestien pupillen van AAA presteren goed bij eerste competitiewedstrijd Sport 22 uur geleden
Afbeelding
Jongen belandt onder betonwagen na aanrijding op rotonde in Alblasserdam; komt net niet onder de wielen terecht 112 22 uur geleden
• Het monument van de Mission Belle.
Presentatie van herdruk boek Mission Belle in Nieuw-Lekkerland Nieuws 22 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden