met video

Wethouder De Gier: ‘Snel antwoord op vragen rookkanalen woningbouwlocatie ‘Kassen Jonker’’

Nieuws 724 keer gelezen

ALBLASSERDAM • Wethouder Freek de Gier geeft op zeer korte termijn antwoord op vragen van D66 en deze krant over de rookkanalen op de locatie ‘Kassen Jonker’.

Dat beloofde hij afgelopen week aan D66-raadslid Remco de Boer. D66 had in oktober 2023 vragen gesteld. Onder meer over een opmerking van oud-wethouder Arjan Kraijo tijdens een zitting van de Raad van State over dit nieuwbouwproject. 

Wethouder De Gier zou met een ‘nette reactie’ komen. Maar die is er nog niet. De Boer: “Wat is de uitkomst van dit proces? En ook begrijpen wij dat journalistieke vragen over dit dossier zijn afgehouden.”

‘Beantwoording vragen draagt niet bij aan versnellen woningbouwproces’
Het Kontakt had inderdaad vragen gesteld over de gang van zaken in dit dossier. De reactie van de gemeente, enkele weken geleden: ‘Wij zien niet direct het belang van de gestelde vragen in. Op dit moment ervaren wij dat het beantwoorden hiervan niet direct bijdraagt aan het versnellen van het woningbouwproces, wat momenteel onze prioriteit heeft.’

Wethouder De Gier: “Er lopen nog wat zaken die wij nader willen afstemmen. Ook zijn er door omwonenden zienswijzen ingediend. We wachten af wat daar uitkomt. We gaan uw vragen en die van de journalist netjes beantwoorden.” 

“Dat kunnen we nog niet doen terwijl we nog zaken netjes op orde moeten maken. Ik verwacht dat dit op heel korte termijn geregeld is en dan krijgt iedereen netjes een antwoord.”

Geurt Mouthaan

Redacteur/fotograaf van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl. Daarnaast actief voor de magazines van Kontakt Mediapartners.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden