Afbeelding
Foto: 123RF.com

Met de Awesome-avond op zoek naar het beste idee voor Papendrecht

Nieuws 687 keer gelezen

PAPENDRECHT • Ideeën voor een beter Papendrecht. Als die er zijn bij inwoners, kunnen ze op woensdag 22 mei gepresenteerd wordt. Het beste idee wordt beloond met 1000 euro, bedoeld om daarmee het idee ook daadwerkelijk uit te voeren.

Het initiatief van deze beste ideeënwedstrijd is afkomstig van Matthijs en Richard Ywema en Leon van den Dool en Corrie Middelkoop. De laatste twee zijn raadsleden namens het CDA in Papendrecht, maar ze bezweren dat hun partijlidmaatschap niets te maken heeft met dit initiatief.

“Het is idee is afkomstig van onze vader en Leon, die bevriend zijn met elkaar”, legt Matthijs Ywema uit. “We noemen het een Awesome-avond. Dat zijn avonden die in andere plaatsen in Nederland al gehouden worden, met name in grote steden als Rotterdam en Utrecht. Wij denken dat het in Papendrecht ook mogelijk moet zijn.”

Eenvoudig idee
“Het idee is eenvoudig”, vervolgt Matthijs. “Wie een idee heeft om Papendrecht beter te maken, kan dat opgeven en komen pitchen op 22 mei. Of het nu met, duurzaamheid en technologie te maken heeft, een gemeenschapsinitiatief is of dat het bijdraagt aan de kunst en cultuur in ons dorp. Alles is welkom!”

De persoon met het beste idee voor Papendrecht wint 1000 euro. De organisatoren van de Awesome-avond verzamelt een groep van 20 sponsors die allemaal 50 euro inleggen. Wie de meeste stemmen van de sponsors krijgt, wint de 1000 euro. Met dat geld kan het idee uitgevoerd worden.

Misschien vaker doen
“In de plaatsen waar de Awesome-wedstrijden al lopen, wordt het één of twee keer per jaar gedaan. Als het lukt om het ook in Papendrecht van de grond te krijgen, willen we het vaker gaan doen”, vertelt Matthijs tot besluit.

Ideeën aanmelden kan via beste.ideepapendrecht@gmail.com. Ideeën die geselecteerd worden, krijgen een uitnodiging om mee te doen op 22 mei. Aanvang van de Awesome-avond is om 20.00 uur. De bijeenkomst wordt gehouden in kantine van de L&B groep aan de Veerweg 165 in Papendrecht.

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Zestien pupillen van AAA presteren goed bij eerste competitiewedstrijd Sport 20 uur geleden
Afbeelding
Jongen belandt onder betonwagen na aanrijding op rotonde in Alblasserdam; komt net niet onder de wielen terecht 112 21 uur geleden
• Het monument van de Mission Belle.
Presentatie van herdruk boek Mission Belle in Nieuw-Lekkerland Nieuws 21 uur geleden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden