• Jessica Vleugel.
• Jessica Vleugel. Foto: PowNed

Jessica Vleugel uit Papendrecht terug op de buis voor vierde seizoen ‘Meiden die Rijden’

Nieuws 1.842 keer gelezen

PAPENDRECHT • Ze was de absolute publieksfavoriet van seizoen drie: de oud ijzer- en kilometervreter Jessica. Het was een geweldige ervaring voor de geboren en getogen Dordtenaar, die nu in Papendrecht woont. Voor een tweede keer deelnemen deed ze dan ook met plezier.

‘Bij vrachtwagenchauffeurs denken we al snel aan stoere, brede kerels achter het stuur van enorme trucks. Maar er zijn ook meiden die dit zware vak uitoefenen. Meiden die hun droom hebben nagejaagd’. Zo wordt het vierde seizoen van ‘Meiden die Rijden’ geopend, het tv-programma van PowNed op NPO3. Jessica is de allereerste lady trucker in deze eerste aflevering van het nieuwe seizoen en opent dan ook op een passende wijze. Namelijk met een kijkje in haar liefdesleven. Ze heeft veel lol maar blijft voor nu gewoon lekker ‘vrijgezellig’, hoe ze dat zelf zo graag noemt.

Queen van de Schroot
Het zal de oplettende kijker niet ontgaan zijn dat Jessica dit seizoen met een andere vrachtwagen rondrijdt. Toch was het bakbeest van dit seizoen wederom níet haar standaard wagen. Wel wist ze de tijdelijke truck eigen te maken: haar spatlap met daarop haar bijnaam ‘Queen van de Schroot’ die eigenlijk op haar eigen aanhanger zit, plakte ze gewoon op deze tijdelijke wagen en kwam pontificaal op beeld.

Queen van de Schroot: Jessica wordt niet voor niets zo genoemd. Schroot is een ander woord voor oud ijzer. En laat dat nu precies zijn wat Jessica in de meeste gevallen vervoert met haar truck: oud ijzer en metaal laden en lossen.

Mannen zijn lekker makkelijk om mee te werken en zeggen alles wat ze denken

Geen vrouwenwereld maken
‘Meiden die Rijden’ biedt een diepgaande kijk in het leven van vrouwelijke truckchauffeurs. Met brullende motoren, krachtige cilinders, gierende banden en de geur van dieseldamp, banen de heldinnen zich een weg in de transportindustrie - een sector die nog steeds gedomineerd wordt door mannen. Jessica vindt het geweldig om aan het grote publiek te laten zien dat veel vrouwen het beroep uitoefenen. Al hoeft het geen ‘vrouwenwereldje’ van haar te worden “Ik vind het juist leuk om te blijven werken in zo’n mannenwereld. Mannen zijn lekker makkelijk om mee te werken en zeggen alles wat ze denken. Ik vind het wel lachen dat ik uniek ben in dit wereldje van oud ijzer.”

Te veel nieuwe meiden
In dit nieuwe seizoen zijn veel nieuwkomers te zien. Slechts drie meiden van het vorige seizoen nemen opnieuw deel aan het programma. Het zijn er net teveel, volgens Jessica. “De meiden volgden elkaar echt op rap tempo af in de eerste aflevering, en in de aankomende afleveringen zijn weer telkens nieuwe meiden te zien. Ik zit enkel in de eerste en vijfde aflevering, terwijl ik twee volle draaidagen heb gehad waarin ik heel veel over mijn werk vertelde. Dat is allemaal geknipt. Super jammer, want ik wilde juist meedoen om kijkers iets over dit vak te leren.”

“Maar goed, het is wat het is. Het blijft ontzettend leuk om überhaupt mee te mogen doen aan zo’n programma. Ik had mezelf vorig jaar opgegeven dus het voelt heel speciaal dat ik uitgekozen ben, en dit jaar wéér gevraagd werd. De wereld van oud ijzer is compleet verschillend dan bijvoorbeeld supermarktbezorging. Het is grof maar leuk en ik doe het al twintig jaar lang met plezier. Ik denk dat mijn werk een mooie afwisseling biedt aan het programma.”

Naast haar werk is Jessica druk met haar 8-jarige dochtertje, die het geweldig vindt om haar moeder op televisie te zien. “Ze vraagt telkens of ik haar benoem in een aflevering, want dat vindt ze zo leuk. Ze is heel trots.”

Derde seizoen
Een derde seizoen ziet de rijdende femme fatale toch misschien wel zitten. “Als ze me nog boeiend vinden, haha.” Al blijft een andere hobby van haar om te poseren voor truckerkalenders. “Het klinkt misschien heel stereotypisch, alsof in iedere kazerne zo’n kalender met schaars geklede meiden hangt. Dat is niet zo. Maar voor de paar kalenders met lady truckers die gemaakt worden, blijft het superleuk om te poseren. Er staan dames in van alle leeftijden: dik en dun. En het zijn vooral geen ‘modepoppetjes’.”

Meiden die Rijden is elke woensdagavond te zien op NPO3 om 21:20 uur. 

Madelief Helmhout

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Afbeelding
Papendrecht krijgt een kinderburgemeester: 'jeugd meer betrekken bij gemeente' Nieuws 7 uur geleden
• De brandweer controleert of het vuur gedoofd is.
Brandende kliko beschadigt huis en serre aan de Nicolaas Beetsstraat in Papendrecht 112 22 uur geleden
Afbeelding
Verdacht object aangetroffen in Alblasserdam; explosievenverkenner doet onderzoek 112 21 mei, 13:37

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden