Afbeelding
Foto: 123RF.com

Onafhankelijk Papendrecht vraagt om drie hondenpoep afvalbakken

Nieuws 801 keer gelezen

PAPENDRECHT • De fractie van Onafhankelijk Papendrecht (OP) vraagt de gemeente om op drie locaties in het dorp hondenpoep afvalbakken te plaatsen.

De partij vraagt aan het gemeentebestuur om een belofte na te komen. Het college had namelijk aangegeven dat er extra afvalbakken voor hondenpoep geplaatst zullen worden, als daar om gevraagd wordt.

Dat heeft OP nu gedaan. De partij heeft in de afgelopen weken vragen van hondenbezitters gekregen voor afvalbakken op drie locaties:

1. Op de locatie Pieter Zeemanlaan bij het losloopveldje;
2. Op de locatie Vijverpark;
3. Op de locatie Zuidkil.

Ruud Lammers van Onafhankelijk Papendrecht: “Nadat er een artikel in Het Kontakt had gestaan merken wij dat inwoners het volgende zeggen: hondenpoep in het afvalzakje gaat toch door het zakje heen stinken, waardoor men het niet bij het gewone restafval deponeert. Dan gaat het in huis ook naar hondenpoep stinken.”

“Vandaar dat men als andere optie heeft het zakje direct weggooien in de restafvalcontainer, maar met de HVC afvalpas kost dat € 0,75 per keer en dat vindt men te gortig worden. De nette mensen gooien het niet weg in de bosjes en willen het zakje netjes weggooien. Vandaar hun vraag of er meer hondenpoep afvalbakken bijgeplaatst kunnen worden.”

Hij vervolgt: “Het zou reuze prachtig zijn als op bovenstaande drie locaties speciale hondenpoepafvalbakken zouden kunnen worden geplaatst. Hou er rekening mee dat er nog meer verzoeken namens ons kunnen komen.”

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden