• De vijftigste rit werd gevierd.
• De vijftigste rit werd gevierd. Foto: Aangeleverd

Mijlpaal voor AutoMaatje in Papendrecht: 50e rit geboekt

Nieuws 865 keer gelezen

PAPENDRECHT • De eerste mijlpaal van ANWB AutoMaatje in Papendrecht is een feit. Afgelopen week werd de 50e rit ingepland voor een Papendrechtse deelnemer.

Het aantal vrijwilligers groeide door tot 14 en in het systeem staan al ruim 30 deelnemers die bijna allemaal al ritten hebben geboekt.

Vervoer op verzoek
ANWB AutoMaatje is een vervoersdienst waarbij vrijwilligers minder mobiele plaatsgenoten op verzoek vervoeren. Vrijwillige chauffeurs gebruiken daarvoor hun eigen auto. De dienst is er speciaal voor inwoners die zelf niet meer voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Hiervoor betalen zij slechts een kleine onkostenvergoeding van 35 eurocent per kilometer. In Papendrecht wordt deze vrijwilligersdienst gefaciliteerd door Sterk Papendrecht.

Via de mailbox van AutoMaatje komen dagelijks nieuwe ritaanvragen binnen en deze worden ingepland en afgehandeld door de planners. Als zij een match hebben gemaakt tussen deelnemer en chauffeur, bevestigen zij deze rit telefonisch aan de deelnemer. Dit extra contactmoment in de week ervaren veel deelnemers als heel prettig. Eén van de planners geeft aan: “Bij het bellen met de aanvraagster, liet ze me weten dat ze nu al uitkeek naar de rit, hoe vervelend de reden van die rit dan ook was.”

Positieve reacties
De reacties van de deelnemers zijn positief. Zij ervaren het als heel prettig om thuis te worden opgehaald en weer keurig thuis te worden gebracht. De onkostenvergoeding van 35 eurocent per kilometer is een schappelijke prijs, vinden de deelnemers. De AutoMaatjes zelf vinden het ook een heel mooie manier om iets voor iemand te kunnen betekenen. Deelnemer en chauffeur stemmen samen af of er wordt gewacht of dat de chauffeur naar huis gaat en later terugkomt.

Voor meer informatie of aanmelding voor AutoMaatje kan contact worden opgenomen met de receptie van Sterk Papendrecht via telefoonnummer 078-6154741. De coördinator van ANWB AutoMaatje komt dan thuis langs om meer uitleg te geven over deze vervoersdienst en kan direct inschrijven. Ritten moeten bij voorkeur twee werkdagen van tevoren doorgegeven worden, zodat alle deelnemers zo goed mogelijk geholpen kunnen worden.

Voor meer informatie: www.sterkpapendrecht/automaatje.nl.

Bert Bons

Redactiecoördinator van Het Kontakt-Alblasserwaard en Het Kontakt-Klaroen.nl

Stuur jouw foto
Mail de redactie
Meld een correctie

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden

Download onze app

Heb jij de app van Het Kontakt al?

Al het nieuws uit jouw regio
Direct op de hoogte
Gratis downloaden